Hvad er All-at-once product development?

I dette indlæg skal vi kigge på All-at-once product development. Det er en spændende lille metode til at få hurtig fremdrift på mindre projekter.

All-at-once product development er en fantastisk måde at komme hurtigt i gang med et nyt projekt på. Det er især nyttigt til små projekter, der ikke kræver meget planlægning eller koordinering.

Når du laver all-at-once produktudvikling, begynder du simpelthen at arbejde på projektet med det samme uden at planlægge eller forberede det først. Du skal bare begynde at kode, designe eller skrive og se, hvor det fører dig hen


Mangler du et godt projektstyringsværktøj?

Jeg bruger selv MeisterTask til mine projekter! Jeg er forbløffet over hvor nemt MeisterTask er, og den har den lækreste og mest intuitive brugergrænseflade jeg har set i noget værktøj. MeisterTask har alle de funktioner som jeg har brug for out-of-the-box, uden at jeg skal bøvle med plugins eller power-ups. Der er alt fra Gantt-kort til advancerede automatiserings regler.


Fordelen ved All-at-once product development er, at det er hurtigt. Du kan få meget gjort på kort tid, fordi du ikke bruger tid på at planlægge eller forberede dig

Ulempen er, at det kan være mindre organiseret, og du ender måske ikke med et produkt, der er lige så velpoleret, som hvis du havde planlagt det først. Men for små projekter kan All-at-once product development være en god måde at komme hurtigt i gang på.

Forestil dig et mindre projekt på bare 30-50 timer, for eksempel en meget simpel hjemmeside eller et lille marketing kampagne.

Hvis du skulle bryde sådan et lille projekt op i de forskellige faser der er i et traditionelt projekt, så ville det jo ende med at tage meget længere tid, når du først skal scope, design, få det godkendt ved styregruppen og så videre før du kan gå igang.

Med All-at-once product development går du bare igang, og måske det ikke er helt hvad andre havde tænkt når du er færdig med det. Men det er også okay.

For hele tankegangen er at du har investeret så lidt tid i det, så du nemt kan rette til når folk ser dit udkast.

Så i stedet for at få det godkendt på forhånd, bruger du bare tiden til at rette ind efterfølgende.

Det gode ved det er at man tit ikke ved hvad man gerne vil have før man kan se og holde det. Og det er en kæmpe risiko ved større projekter, at selv om man bruger meget tid på foranalysen, så kan folk ændre mening når først projektet er lanceret, for nu er det pludselig mere konkret og de kan se andre muligheder eller problemer, end dengang det bare var et hypotetisk projekt.

Men jeg vil aldrig anbefale dig at bruge denne metode på større projekter, der kan det være ret farligt, da det potentielt kan være dyrt at rette ind efterfølgende hvis man har arbejdet sig ud af en forkert vej.

Men til de helt små projekter kan det bestemt give rigtig god mening.

Brug for hjælp til andet?

Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.

Del dette indlæg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Gratis bog om effektiv projektledelse

Få tilsendt denne 193 siders ebog: “Effektiv projektledelse – Din trin-for-trin guide til at drive succesfulde projekter” bare ved at tilmelde dig nyhedsbrevet. 

Du vil ikke blive spammet med e-mails, og du kan afmelde dig nyhedsbrevet igen når som helst.

Kursus i agil projektledelse - Scrum kursus

Står du og mangler en effektiv metode til at lede dine projekter ud fra? Så er det nu at du skal slå til! Du kan nemlig få et kursus i agil projektledelse for bare 2500,- På kurset lærer du alt hvad du skal vide for at drive effektive og succesfulde projekter ud fra den agile tankegang 😁