Effektiv projektledelse – Din trin-for-trin guide til at drive succesfulde projekter

Hvordan driver man projekter UDEN at være ved at gå ned med stress?

Det var netop dette spørgsmål der fik mig til at skrive denne bog! Jeg drev på det tidspunkt flere projekter på samme tid, og følte ikke at jeg kunne følge med. Jeg har derfor efterfølgende fintunet enhver bevægelig del af et projekt, og lavet denne trin-for-trin guide til at drive effektive projekter. 

Køb bogen for bare 599 kr. ekskl. moms

Jeg har efterhånden drevet rigtig mange projekter, og jeg har i denne trin-for-trin guide samlet min viden og erfaringer om, hvad der skal til for at drive et succesfuldt projekt uden at være ved at gå ned med stress

Sammen med bogen kommer der en række skabeloner, herunder kravspecifikation, user stories, budgethåndtering, projekt estimering og andre relevante skabeloner

*Inkluderer en række skabeloner til projektledelse

Karsten Madsen
5/5

Bogen giver dig med garanti værktøjer, som er i øjenhøjde, og hvor der er skarp erfaring og kritisk refleksion bag. Det her er din genvej til at lære hverdagens tricks og til, hvordan du undgår virkelighedens fejl. Denne guide er det modsatte af den støvede bog fra universitet skrevet for 50 år siden.

Oversigt over bogens kapitler:

Jeg har valgt at skrive denne bog som en trin-for-trin guide til effektiv projektledelse. Du kan nedenfor læse en kort introduktion til de 17 kapitler, der er med i bogen. På den måde kan du hurtigt få et indblik i, hvad du kommer til at lære ved at læse denne bog.   

Den succesfulde projektleder

Introduktion til projektledelse

Læs om kriterierne for at blive en succesfuld projektleder. Alle organisationer definerer succesen af en projektleder forskelligt, men der er alligevel en række basale og nødvendige kriterier, som du kan stræbe efter for at dine projekter bliver en succes.

Guide til projektledelse

Introduktion til gevinstrealisering

Noget af det første du skal gøre, er at tænke over, hvilke gevinster du gerne vil have ud af projektet. Lær hvordan du får dette gevinst-mindset ind i dine projekter, sådan at du sikrer dig, at I får noget for pengene. 

Forstå det nye behov

Lav en idébeskrivelse

Fundamentet for et succesfuldt projekt er bygget på, at du har en korrekt forståelse for det underliggende behov. Har du ikke den dette, så har du ikke den nødvendige viden for at kunne levere et projekt, der hjælper dem, der skal bruge det.

Lav en interessentanalyse

Lav en interessentanalyse​

Du skal derefter lave en interessentanalyse, så du kan få et overblik over de personer, som har en interesse i projektet. Analysen har til formål at sikre, at projektlederen og projektgruppen ved, hvem der er fortaler for dette projekt, samt hvem der kan være modstander af projektet. 

Fastsæt projektets målsætninger

Fastsæt projektets målsætninger​

Du skal nu formulere projektets målsætninger, som kan opdeles i formål og mål. Projektets formål udtrykker, hvorfor I vælger at igangsætte projektet. Det er med andre ord behovet, som skal afdækkes. Projektets mål fortæller, hvad projektet skal levere i sidste ende, altså projektets afledte effekter på virksomheden.

Lav en kravspecifikation

Lav en kravspecifikation​

Nu er det tid til at lave en kravspecifikation. Kravspecifikationen indeholder projektets opgaver og er oftest udarbejdet ud fra det primære behov, der startede hele processen, samt yderligere behov, som blev identificeret under interessentanalysen. 

MoSCoW metoden

Prioritér projektets krav​

Din første opgave sammen med projektgruppen er at prioritere alle projektets opgaver, som blev defineret i kravspecifikationen. Alle projekter er underlagt tre rammer; tid, budget og omfang. Ved hjælp af MoSCoW metoden kan du sikre dig at de vigtigste opgaver kommer med i projektet. 

Lær hvordan du estimerer projekter

Lav en estimering af projektet​

Når du har styr på kravspecifikationen og prioritering af opgaverne, skal du estimere projektet. Du skal altså kigge på, hvad det vil kræve at få projektet gennemført, både i tid (personer) og penge (budget). Det er ikke altid nemt at estimere projekter, men du har heldigvis allerede gjort en stor del af arbejdet, hvis du har fulgt guiden indtil nu. 

gantt projektplan

Lav en projektplan​

Du skal nu lave en god projektplan, der kan hjælpe andre interesserede i at forstå projektet, uanset hvor kompliceret projektet er. Det er derfor ikke altid lige nemt at lave en god projektplan, da det kan være svært at finde ud af, præcis hvilke opgaver, som skal defineres direkte i projektplanen, og hvilke der skal bundles sammen under en overordnet opgave. 

Køb bogen for bare 599 kr. ekskl. moms

Allerede overbevist? Klik på knappen til højre for at blive taget til bestillingsformularen. 

*Inkluderer en række skabeloner til projektledelse

Lav en business case

Lav en business case​

Ud over en kravspecifikation og projektplan, så bør du også lave en business case for projektet. En business case er det grundlæggende dokument, som skal retfærdiggøre og frigøre ressourcer (budget og personer) til at hjælpe dig med projektet. Hvor mange ressourcer du kan skaffe til et projekt, afhænger helt af business casen, og hvor høj en prioritet det vil få i virksomheden. 

Kanban - En introduktion til Kanban

Introduktion til Agile og Kanban​

I dette kapitel skriver jeg lidt om grundtankerne bag den agile tankegangen. Herunder det agile manifest og dets fire værdier, samt de 12 agile principper. Du får også en gennemgang af Kanban, som er en agil projektledelsesmetode, som du kan bruge til dine projekter. 

Find en leverandør til projektet

Find en leverandør til projektet​

Det er ikke alle projekter, som du kan klare uden eksternt hjælp. Ofte er man nødt til at få hjælp af bureauer, eksempelvis når man skal lave en ny hjemmeside eller lancere et nyt CRM system. Disse projekter kan nemlig hurtigt blive meget komplekse. Men det er ikke altid nemt at vælge den rette leverandør til projektet, det kan faktisk være en langhåret proces. Få mine råd til valg af leverandør.

Gode råd når du planlægger et projekt

Klargør til projektstart​

Du skal nu til at klargøre de sidste ting, inden projektet starter. En ting, jeg har lært er, at den hurtigste vej til succes inden for projektledelse er en grundig forberedelse. Jeg tænkte i starten kun på at få projektet i gang så hurtigt som muligt. Men der er meget sparet ved at gøre et ordentligt forarbejde. Det sparer dig en masse tid senere i projektet. 

Hold styr på projektbudgettet

Hold styr på projektplan og budget​

Det er sjældent, at jeg oplever et projekt, der ikke på et eller andet tidspunkt midlertidigt er bagud i forhold til projektplanen eller budgettet. Det kan der være mange grunde til, f.eks. fordi uforudsigelige problemer er opstået undervejs, eller fordi en person har forladt projektgruppen, eller fordi dele af projektet viser sig at være anderledes, end hvad der blev vedtaget i starten af projektet. 

Få lavet en brugertest

Få lavet en brugertest​

Inden du lancerer projektet, bør du teste, om det hele er, som det skal være. Du kan eksempelvis lave en bruger observationstest, hvor du henter brugere ind til en samtale, præsenterer dem for det nye projekt, og efterfølgende lader dem afprøve løsningen. Imens observerer du dem og lægger mærke til, hvordan de bruger løsningen, og hvilke frustrationer de eventuelt oplever.

Lancering af projektet

Lancering af projektet​

Endelig er den store dag kommet, hvor der skal trykkes på knappen, og projektet skal vises til resten af verdenen. Men det er ikke altid bare at trykke på knappen og se projektet tage fart. Faktisk er der en lang række ting, du skal have styr på, inden du kan trykke på knappen.

Få feedback på projektet

Få feedback på projektet​

Når du har fået afsluttet dit projekt, og leveret til dem, som skal bruge det, er det tid til en evaluering af projektet. Du skal finde ud af, hvad der fungerede, og hvad der ikke gjorde. Jeg anbefaler dig derfor at indkalde projektets deltagere til et evalueringsmøde. 

Medfølgende skabeloner:

Faktureringsoplysninger

Din ordre

Vare Subtotal
E-bog - Effektiv Projektledelse  × 1 DKK599
Subtotal DKK599
Moms DKK150
Total DKK749
  • Du vil inden for få dage modtage en faktura på beløbet. Det vil være muligt at betale denne faktura via en bankoverførsel eller MobilePay

Karsten Madsen
5/5

Bogen giver dig med garanti værktøjer, som er i øjenhøjde, og hvor der er skarp erfaring og kritisk refleksion bag. Det her er din genvej til at lære hverdagens tricks og til, hvordan du undgår virkelighedens fejl. Denne guide er det modsatte af den støvede bog fra universitet skrevet for 50 år siden.

Morten Nysøe
5/5

Morten Nysøe

En af Marks største styrker, er hans evne til at holde overblikket og samtidig bevare et skarpt øje på de små detaljer.