Guides til projektledelse

God projektledelse kræver en unik evne til at samle et team og styre dem alle sammen hen imod det samme mål. Som projektleder er dit ansvar både at planlægge, budgettere, organisere og styre hele forløbet – og selvfølgelig på en så effektiv måde som muligt. Dette lyder måske meget lige til, men alle der har arbejdet med et projekt ved, at det langt fra er lige så nemt som det lyder. Uforudsete problemstillinger opstår hele tiden, teamet ændrer sig, deadlines overskrides, osv. Som projektleder skal du altså lynhurtigt kunne reagere på disse forandringer og udfordringer, og sørger for at i stadig bevæger jer hen imod projektets mål.

Det betyder naturligvis også, at man som projektleder har enormt mange forskellige potentielle fremgangsmåder, og det kan være meget forskellige hvilke metoder en leder foretrækker at anvende i projekter. Nogle er måske lidt gammeldags og foretrækker at det hele bare bliver skrevet op i en kalender, mens andre har et specifikt softwareprogram, som de foretrækker at bruge. Nogle eksempler på meget populære softwareprogrammer til projektledere kan være Trello og TeamGantt, som begge er programmer der er lavet specifikt til at gøre projektarbejde så effektivt som overhovedet muligt. Grundet de enormt mange forskellige muligheder der er har jeg skrevet flere forskellige guides til alle de mest eftertragtede softwareprogrammer, og dem kan du finde lige her på denne side.

Som nævnt skal en projektleder altså have en meget bred vifte af kompetencer. Du skal både have en økonomisk forståelse, planlægningsevner, lederskab og endnu mere. Derfor skal du som projektleder selvfølgelig også bruge meget mere end bare et godt softwareprogram til projektplanlægningen. Af denne grund vil du også finde mange flere guides end blot til softwareprogrammer som Trello og TeamGantt. Du vil finde dybdegående guides til modeller der er super gode for en projektleder. Eksempler på dette kan være RACI-modellen og SWOT-modellen, som begge kan være enormt fordelagtige at bruge for en projektleder.

Udover guides til specifikt softwareprogrammer eller modeller vil du også findes guides til alt muligt andet. Som projektleder skal du være super skarp til at lave en god kravspecifikation – det kan du finde en guide til her. Du skal kunne opbygge en skudsikker business case for projektet – det kan du finde en guide på her. Du skal vælge den rigtige leverandør, og ja, det kan du også finde en guide på her! Derudover er der så mange andre emner, som er vigtige for en projektleder, og jeg kunne blive ved med at komme med eksempler her i introduktionen til denne side.

Jeg anbefaler at du ruller igennem alle de forskellige guides du kan finde nedenunder, og så vil du uden tvivl finde nogen som kan være super interessante for dig. Sidst men ikke mindst, er det vigtigt at nævne at denne side hele tiden bliver opdateret med nye spændende og relevante guides.