Hvad er en produkt vision? – Scrum begreber

I dette indlæg skal vi kigge på et rigtig vigtigt begreb inden for Scrum, nemlig en produkt vision. 

Den er en overordnet beskrivelse af hvad løsningen skal kunne, og hvad omfanget af projektet vil være. Så det er den som sætter rammerne for hele projektet. 

Det er vigtigt at projektets produkt vision stemmer overens med virksomhedens eller afdelingens strategiske målsætninger, ellers vil du hurtigt føle at du sejler i din egen sø når projektet starter.  


Mangler du et godt projektstyringsværktøj?

Jeg bruger selv MeisterTask til mine projekter! Jeg er forbløffet over hvor nemt MeisterTask er, og den har den lækreste og mest intuitive brugergrænseflade jeg har set i noget værktøj. MeisterTask har alle de funktioner som jeg har brug for out-of-the-box, uden at jeg skal bøvle med plugins eller power-ups. Der er alt fra Gantt-kort til advancerede automatiserings regler.


Det er også vigtigt at ledelsen er med på idéen og visionen bag projektet, så det er også vigtigt at du får dem med ombord når det endelige draft skal godkendes. 

Hvad er en produkt vision?

En produkt vision forklarer det forretningsbehov som projektet skal imødekomme. Det er med andre ord den verden som man håber bliver til virkelighed når man er i mål med projektet. Den må meget gerne være lidt high-level, men samtidig inspirerende for dem som læser den. Så det gør ingenting hvis den bliver lidt ambitiøs. 

Hvilken fejl laver man tit når man skriver en produkt vision?

Mange fokusere desværre for tit på løsningen frem for problemet. Så man skal aldrig skrive “Vi skal implementere et nyt IT system”, men hellere “Vi skal implementere nye værktøjer og processer til at effektivisere vores interne arbejdsgange for ordrehåndtering så meget som muligt” og så kan det sagtens være at det er et nyt IT system der skal løse det. Men det er ikke den som er produkt visionen. 

Det er denne produkt vision som du senere skal bruge til at brainstorme Epics og User stories. Samt når du skal til at prioritere opgaverne i din backlog og planlægge sprints

Så det er vigtigt at du har styr på denne vision fra en start, da den er grundlaget for hele projektet. 

Det er en product owners ansvar at lave denne produkt vision, og det er ham som skal have styr på at alle er med på denne produkt vision.  

Du lærer meget mere om product visionen i mit kursus Bliv Certificeret Scrum Master, så der kan du lære alt omkring den der. 

Men håber du fik lidt ud af dette indlæg!Brug for hjælp til andet?

Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.

Del dette indlæg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Gratis bog om effektiv projektledelse

Få tilsendt denne 193 siders ebog: “Effektiv projektledelse – Din trin-for-trin guide til at drive succesfulde projekter” bare ved at tilmelde dig nyhedsbrevet. 

Du vil ikke blive spammet med e-mails, og du kan afmelde dig nyhedsbrevet igen når som helst.

Vind et kursus i Agil Projektledelse til en værdi af 6.000 kr.

Skriv dig op til nyhedsbrevet nedenfor og vær med i lodtrækningen om et kursus i Agil Projektledelse til en værdi af 6.000 kr.

Scrum-metoden er den mest populære agile projektledelsesmetode i verdenen! I dette kursus lærer du alt hvad du skal vide for at kunne arbejde effektivt med Scrum i din organisation. Du får også muligheden for at blive certificeret i agil projektledelse.

leon-Oalh2MojUuk-unsplash

Kursus i agil projektledelse - Scrum kursus

Står du og mangler en effektiv metode til at lede dine projekter ud fra? Så er det nu at du skal slå til! Du kan nemlig få et kursus i agil projektledelse for bare 2500,- På kurset lærer du alt hvad du skal vide for at drive effektive og succesfulde projekter ud fra den agile tankegang 😁