Hvad er WaterScrum? Få forklaring her!

WaterScrum er en hybrid projektledelsesmetode, der kombinerer aspekter af både Waterfall og Scrum. Den er designet til at løse de udfordringer, der er forbundet med traditionelle vandfaldsmetoder, samtidig med at den giver de fordele, der er forbundet med agile metoder.

WaterScrum er baseret på principperne i scrum, men den indeholder også elementer fra vandfaldsmetodologien. Dette giver mulighed for en mere fleksibel og tilpasningsdygtig tilgang til projektstyring, samtidig med at der stadig er noget af vandfaldets stivhed og struktur.

Nogle af de vigtigste fordele ved WaterScrum er bl.a:

  • Forbedret kommunikation mellem teammedlemmerne
  • Øget gennemsigtighed i forbindelse med projektets fremskridt
  • Mere effektiv udnyttelse af ressourcerne
  • Bedre kvalitetskontrol
  • Færre risici i forbindelse med ændringer i omfanget eller kravene

Hvorfor skal du bruge waterscrum?

Hvis du leder efter en projektstyringsmetode, der kombinerer det bedste fra begge verdener, kan WaterScrum være det rigtige valg for dig.


Mangler du et godt projektstyringsværktøj?

Jeg bruger selv MeisterTask til mine projekter! Jeg er forbløffet over hvor nemt MeisterTask er, og den har den lækreste og mest intuitive brugergrænseflade jeg har set i noget værktøj. MeisterTask har alle de funktioner som jeg har brug for out-of-the-box, uden at jeg skal bøvle med plugins eller power-ups. Der er alt fra Gantt-kort til advancerede automatiserings regler.


Den tilbyder fordelene ved agile metoder, samtidig med at den stadig har noget af vandfaldets stivhed og struktur. Det gør den til et godt valg til projekter, der kræver mere fleksibilitet og tilpasningsevne.

WaterScrum kan bruges i en række forskellige brancher og projekttyper. Den er velegnet til komplekse projekter, der er udsat for ændringer. Dens iterative tilgang giver mulighed for hurtig levering af fungerende software, hvilket gør den ideel til miljøer med et højt tempo.

Man omtaler det ofte ikke som at man bruger WaterScrum når man egentlig gør det. Så mange siger bare de bruger Scrum, selv om de egentlig bruger WaterScrum i stedet.

Mange gange er det fordi man helst gerne vil bruge Scrum, men den organisation som man arbejder for har krav til at man også har elementer som Gantt & Projektplan med ind over, og WaterScrum derfor tit er mere et kompromis end et ønske scenarie.

Mange ville helst bare kunne nøjes med en release plan, og de meget fri rammer der er i Scrum projekter. Hvor man jo kan skifte retning alt efter behov. Men det kan man organisationer ikke håndtere, så derfor vil de gerne have en langsigtet plan med deadlines og milepæle.

Brug for hjælp til andet?

Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.

Del dette indlæg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Gratis bog om effektiv projektledelse

Få tilsendt denne 193 siders ebog: “Effektiv projektledelse – Din trin-for-trin guide til at drive succesfulde projekter” bare ved at tilmelde dig nyhedsbrevet. 

Du vil ikke blive spammet med e-mails, og du kan afmelde dig nyhedsbrevet igen når som helst.

Vind et kursus i Agil Projektledelse til en værdi af 6.000 kr.

Skriv dig op til nyhedsbrevet nedenfor og vær med i lodtrækningen om et kursus i Agil Projektledelse til en værdi af 6.000 kr.

Scrum-metoden er den mest populære agile projektledelsesmetode i verdenen! I dette kursus lærer du alt hvad du skal vide for at kunne arbejde effektivt med Scrum i din organisation. Du får også muligheden for at blive certificeret i agil projektledelse.

leon-Oalh2MojUuk-unsplash

Kursus i agil projektledelse - Scrum kursus

Står du og mangler en effektiv metode til at lede dine projekter ud fra? Så er det nu at du skal slå til! Du kan nemlig få et kursus i agil projektledelse for bare 2500,- På kurset lærer du alt hvad du skal vide for at drive effektive og succesfulde projekter ud fra den agile tankegang 😁