Business Developer løn – Så meget burde du tjene i 2021

Business Developer løn

I dette indlæg vil jeg kigge lidt nærmere på hvad en Business Developer tjener, og hvor meget du vil kunne forvente at tjene som Business Developer. Der er mange stillinger inden for Business Development, så jeg har derfor valgt at dele det op i de forskellige stillinger der er. Da jeg lavede oversigten, viste det sig, at der er en stor forskel på den gennemsnitlige månedsløn alt efter hvor i landet, du arbejder som Business Developer. 

Hvor meget tjener Business Developers generelt?

Du kan inden for Business Business Development generelt forvente at tjene mellem 47.910 og 74.175 kr. pr. måned alt efter hvor i landet personen arbejder. Inden for Business Development tjener i gennemsnit 56.178 kr. pr. måned (Baseret på 1.134 personer).

Som du kan se er der et stort spænd mellem de forskellige stillinger inden for Business Development, så lad os grave lidt dybere ned i hvordan dette fordeler sig på de forskellige stillinger og geografiske områder.


Mangler du et godt projektstyringsværktøj?

Jeg bruger selv MeisterTask til mine projekter! Jeg er forbløffet over hvor nemt MeisterTask er, og den har den lækreste og mest intuitive brugergrænseflade jeg har set i noget værktøj. MeisterTask har alle de funktioner som jeg har brug for out-of-the-box, uden at jeg skal bøvle med plugins eller power-ups. Der er alt fra Gantt-kort til advancerede automatiserings regler.


Men først er der her en hurtig oversigt over de stillinger som jeg kigger på i dette indlæg, samt den gennemsnitlige løn for hele Danmark. Bemærk at denne ikke er retvisende, da lønnen variere meget på baggrund af hvor du bor i landet.

Jobtitel:Månedsløn:Baseret på:
Business Development Manager56.723 kr. pr. måned1.302 personer
Business Developer49.336 kr. pr. måned349 personer
Business Consultant47.910 kr. pr. måned109 personer
Business Development Director74.175 kr. pr. måned91 personer
Kilde: https://www.jobindex.dk/tjek-din-loen/

Den gennemsnitlige månedsløn ovenfor er et gennemsnit lavet ud fra oplysninger fra de CV’er, der er i Jobindex’ database. Alle tallene er bruttoløn, det vil sige før skat, og er oplyst af de individuelle brugere, der har oprettet deres CV på Jobindex. Derfor kan Jobindex ikke garantere for nøjagtigheden. Men det giver dig en god indikation for, hvad du kan forvente at få i en stilling inden for Business Development.

Nedenfor vil du kunne læse lidt nærmere omkring disse stillinger, og om hvordan deres løn fordeler sig rundt omkring i Danmark.

Hvor meget tjener en Business Development Manager?

En Business Development Manager tjener mellem 48.729 kr. og 57.147 kr. pr. måned alt efter hvor i landet personen arbejder. En Business Development Manager tjener i gennemsnit 56.723 kr. pr. måned (Baseret på 1.302 personer).

Som titlen antyder så står en Business Development Manager for at drive udviklingen af forretningen. Dette gøres typisk ved hjælp af at drive større forretningskritiske projekter, herunder opførelse af nye fabrikker, nye IT systemer eller udvidelse af salgskanaler.

Du har dermed det overordnede ansvar for nogle kritiske projekter i forretningen. Nedenfor kan du se lønstatistikker fra Jobindex for en Business Development Manager fordelt på forskellige områder, og hvor mange gennemsnittet er baseret på.

Område:Månedsløn:Baseret på:
Hovedstaden57.147 kr. pr. måned463 personer
Øvrige Sjælland56.756 kr. pr. måned132 personer
Syddanmark56.815 kr. pr. måned191 personer
Midtjylland56.140 kr. pr. måned208 personer
Nordjylland53.970 kr. pr. måned179 personer
Grønland & Færøerne48.729 kr. pr. måned129 personer
Kilde: https://www.jobindex.dk/tjek-din-loen/business-development-manager

Hvor meget tjener en Business Developer?

En Business Developer tjener mellem 43.917 kr. og 51.757 kr. pr. måned alt efter hvor i landet personen arbejder. En Business Developer tjener i gennemsnit 49.336 kr. pr. måned (Baseret på 349 personer).

En Business Developer er typisk en del af et større forretningskritisk projekt, og arbejder under en Business Development Manager. Hans opgaver minder meget om en Projektleders typiske opgaver, i og med at han skal sørge for at holde fremdrift i disse projekter.

Nedenfor kan du se lønstatistikker fra Jobindex for Business Developer fordelt på forskellige områder, og hvor mange gennemsnittet er baseret på.

Område:Månedsløn:Baseret på:
Hovedstaden49.813 kr. pr. måned110 personer
Øvrige Sjælland51.757 kr. pr. måned33 personer
Syddanmark44.878 kr. pr. måned59 personer
Midtjylland45.388 kr. pr. måned72 personer
Nordjylland43.917 kr. pr. måned47 personer
Grønland & Færøerne48.729 kr. pr. måned28 personer
Kilde: https://www.jobindex.dk/tjek-din-loen/business-developer

Hvor meget tjener en Business Consultant?

En Business Consultant tjener mellem 44.806 kr. og 52.417 kr. pr. måned alt efter hvor i landet personen arbejder. En Business Consultant tjener i gennemsnit 47.910 kr. pr. måned (Baseret på 349 personer).

En Business Consultant laver meget af det samme som en Business Developer gør, men forskellen er som oftest at en Business Developer er ansat direkte af virksomheden som han driver projekterne for, mens en Business Consultant arbejder for et bureau i stedet.

Nedenfor kan du se lønstatistikker fra Jobindex for Business Consultant fordelt på forskellige områder, og hvor mange gennemsnittet er baseret på.

Område:Månedsløn:Baseret på:
Sjælland50.354 kr. pr. måned33 personer
Syddanmark44.806 kr. pr. måned24 personer
Midt- & Nordjylland46.205 kr. pr. måned27 personer
Øvrige52.417 kr. pr. måned34 personer
Kilde: https://www.jobindex.dk/tjek-din-loen/business-consultant

Hvor meget tjener en Business Development Director?

En Business Development Director tjener mellem 74.017 kr. og 75.964 kr. pr. måned alt efter hvor i landet personen arbejder. En Business Development Director tjener i gennemsnit 74.175 kr. pr. måned (Baseret på 91 personer).

En Business Development Director er som navnet nok antyder chef for en Business Development afdeling. Det er typisk større internationale virksomheder der ansætter en Business Development Director. Hans primære ansvar er derfor at holde styr på de mange projekter, og stå for stakeholder management op mod bestyrelsen og ledelsen i virksomheden.

Nedenfor kan du se lønstatistikker fra Jobindex for Business Development Director fordelt på forskellige områder, og hvor mange gennemsnittet er baseret på. Der er ikke så mange i Danmark med denne stilling, så kunne ikke være så specifik i min geografiske fordeling.

Område:Månedsløn:Baseret på:
Sjælland75.964 kr. pr. måned42 personer
Fyn & Jylland75.285 kr. pr. måned21 personer
Øvrige74.017 kr. pr. måned28 personer
Kilde: https://www.jobindex.dk/tjek-din-loen/business-development-director


Brug for hjælp til andet?

Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.

Del dette indlæg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Gratis bog om effektiv projektledelse

Få tilsendt denne 193 siders ebog: “Effektiv projektledelse – Din trin-for-trin guide til at drive succesfulde projekter” bare ved at tilmelde dig nyhedsbrevet. 

Du vil ikke blive spammet med e-mails, og du kan afmelde dig nyhedsbrevet igen når som helst.

Vind et kursus i Agil Projektledelse til en værdi af 6.000 kr.

Skriv dig op til nyhedsbrevet nedenfor og vær med i lodtrækningen om et kursus i Agil Projektledelse til en værdi af 6.000 kr.

Scrum-metoden er den mest populære agile projektledelsesmetode i verdenen! I dette kursus lærer du alt hvad du skal vide for at kunne arbejde effektivt med Scrum i din organisation. Du får også muligheden for at blive certificeret i agil projektledelse.

leon-Oalh2MojUuk-unsplash

Kursus i agil projektledelse - Scrum kursus

Står du og mangler en effektiv metode til at lede dine projekter ud fra? Så er det nu at du skal slå til! Du kan nemlig få et kursus i agil projektledelse for bare 2500,- På kurset lærer du alt hvad du skal vide for at drive effektive og succesfulde projekter ud fra den agile tankegang 😁