Mine anbefalinger

Man kommer ikke længere uden om, at software og it-programmer er et vigtigt redskab for projektledere, og uden disse er det simpelthen umuligt at drive projekter lige så effektivt, som dem der aktivt bruger software. I dag findes der uendeligt mange forskellige programmer, og man kan bruge software programmer til næsten alle aspekter af sin projektledelse. Der er nogle overordnet aspekter i løbet af sit projekt, hvor det er ekstra vigtigt, at man har et godt softwareprogram til at styre projektet.

Først og fremmest er der planlægning og styring af projektet. I bund og grund handler projektledelse jo om at være i stand til at kunne planlægge og styre sit projekt så effektivt og præcist som overhovedet muligt, og netop dette findes der mange programmer som kan hjælpe dig med.

Programmerne vil hjælpe dig med at betragte et projekt, bryde det ned i handlingsorienteret skridt, og prioritere handlingerne i den bedst mulige rækkefølge. På denne side vil du finde de programmer som jeg anbefaler, og selv aktivt har brugt i mine projekter. Du vil altså finde anbefalinger til forskellige programmer, men også detaljeret guides til hvordan du kan implementere i dit daglige liv som projektleder, så du kan få de bedst mulige resultater med dine projekter.

Udover den overordnede planlægning og styring af projektet er det også vigtigt, at du er i stand stil at sætte dagsordenen. Som projektleder skal du ikke bare være i stand til at tænke visioner og det store billede igennem, men også den daglige drift og eksekvering af projektet. Her er der også flere forskellige programmer, som jeg aktivt har brugt, og som jeg anbefaler at du overvejer at tage i brug.

Disse programmer gør planlægning af de daglige opgaver, og generelt dagsordenen for alle fra dit team meget nemmere. Man kan være super god til at tænke visioner og overordnet planlægning, men hvis ikke man kan bryde denne plan ned til daglige opgaver er det i sidste ende ligegyldigt.

Kommunikation er endnu en evne, som en god projektleder skal være enormt dygtig til. Som sagt er den overordnede planlægning og derefter den daglige planlægning super vigtigt, men herefter er det også lige så vigtigt, at du er i stand til at kommunikere denne planlægning og de underliggende opgaver ud til dine holdmedlemmer.

Her findes der igen en masse forskellige programmer, som kan hjælpe dig. På denne side vil du altså også finde mine anbefalinger til programmer som kan hjælpe dig med kommunikationen af dit projekt, så alle der er en del af teamet hele tiden ved præcis hvad deres næste opgave er.

Kort sagt er denne side altså en liste af indlæg, som indeholder anbefalinger til programmer og projektstyringssoftware, som jeg aktivt har brugt i min karriere, og anbefaler at du giver et skud i dine næste projekter. Udover programmer og software giver jeg dog også anbefalinger til andre ting, som uden tvivl er meget relevante.

Jeg giver f.eks. også anbefalinger til bøger omkring projektledelse, som jeg har læst, og virkelig synes er værdifulde for enhver type projektleder. Hvis du er projektleder og leder efter inspiration eller ny viden omkring projektledelse vil du altså uden tvivl finde flere forskellige anbefalinger på denne side, som kan være meget relevante for dig.

Picture of Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.

Indlæg om Mine anbefalinger på bloggen:

Sådan bruges et Trello Board Effektivt

Trello Boards er et sjovt og fleksibelt værktøj, der giver dig mulighed for at organisere alt fra daglige gøremål til store projekter. Det kan hjælpe med at prioritere og lister kan oprettes og organisere let

Læs mere

Din guide til Microsoft forms – kom igang idag!

Microsoft har lanceret Microsoft Forms til Office 365 uddannelses-kunder, hvilket er endnu et skridt mod at gøre Office 365 til en mere samarbejdsplatform. På nuværende tidspunkt er Microsoft Forms kun tilgængeligt for Office 365 uddannelses-kunder

Læs mere

Den ultimative guide til Confluence!

Alt dit arbejde kan laves, organiseres og samarbejdes om, et enkelt sted. Atlassian Confluence er en vidensbase og samarbejdes-workspace for dine projektgrupper. Dynamiske sider tillader at brugerne eller projektgruppen kan arbejde på hvilket som helst

Læs mere

Sådan laver du en god projektplan

I dette indlæg vil jeg give et eksempel på, hvordan du kan lave en optimal projektplan. En god projektplan kan hjælpe med at få dine kollegaer eller kunder til at forstå projektet, uanset hvor kompliceret

Læs mere