Her er de bedste projektstyringsværktøjer til dine projekter

På denne side kan du se en oversigt over de projektstyringsværktøjer, som jeg anbefaler andre at bruge. Nogle bruger jeg selv idag, og andre har jeg tidligere brugt, og kan stå inden for kvaliteten af værktøjet

Jeg har delt projektstyringsværktøjerne op således:

  • Projektplanlægning: Et projektplanlægnings værktøj skal visualisere og kommunikere et projekt. Det skal især bruges til rapportering af projektets fremdrift og konsekvenserne ved ændringer i projektet.
  • Samarbejdsværktøj: Et samarbejdsværktøj er der, hvor projektgruppen skal arbejde, kommunikere med hinanden, dele dokumenter og notere fremdrift omkring opgaverne i projektet. Det er også her at projektlederen bliver holdt informeret om problemer eller risici i projektet.
Afspil video

Jeg har de sidste 5-6 år brugt Trello til at drive mine projekter med. Men det gør jeg ikke længere, jeg er nemlig skiftet til MeisterTask. Jeg er forbløffet over hvor nemt MeisterTask er, og den har den lækreste og mest intuitive brugergrænseflade jeg har set i noget værktøj. MeisterTask har alle de funktioner som jeg har brug for out-of-the-box, uden at jeg skal bøvle med plugins eller power-ups. Prøv MeisterTask, det er gratis!

Afspil video
Teamgantt logo

TeamGantt er et forfriskende projektplanlægnings værktøj, der bringer projektplanlægning online og gør det ja, jeg vil næsten sige sjovt at planlægge dine projekter. Jeg har efterhånden forsøgt mig med en del forskellige projekt planlægningsværktøjer. Af alle dem, som jeg har prøvet, er TeamGantt absolut den bedste løsning. Se min guide til TeamGantt!

Afspil video
Monday er et prisbelønnet værktøj, som er meget populært blandt projektledere. Og det er der egentlig god grund til. Det kan alt det, du gerne vil have et projektstyringsværktøj, skal kunne. Monday.com, eller DaPulse som det hed før, har jeg brugt en del. Det er et rigtig godt all around tool, som kan hjælpe dig med en masse forskellige ting. 
Trello Boards med kort
Afspil video
trello logo
Trello er et utrolig brugervenligt værktøj, som er baseret på Kanban kort. Det fungerer simpelthen som et whiteboard og en blok post-it notes. Du kan hurtigt skrive op ophænge post-it notes, og det er utrolig nemt at rykke disse post-it notes rundt på whiteboardet. Trello er gratis, og nemt at komme igang med. Tag vores Trello kursus for lære alt omkring Trello
Afspil video
Slack logo
Slack er verdens førende chat samarbejdsværktøj. Og det er der en god grund til. Slack er et fantastisk værktøj, og jeg har brugt det flere gange. Men det er bare ikke alle afdelinger eller projekter, hvor det er nødvendigt. Det er et fantastisk værktøj til, når du skal kommunikere med din afdeling eller din projektgruppe. 

Nogle links på denne side er partner eller sponsor links til udbyderen af projektstyringsværktøjer 

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Et projektstyringsværktøjer er et redskab som hjælper dig med at drive dine projekter mere effektivt. De kan både være fysiske som en whiteboard og post-its, og det kan være digitale software værktøjer som jeg har listet på denne side. 

Et projektplanlægnings værktøj vil hjælpe dig med at visualisere fremgang i projektet, og bruges tit til at lave statusrapporter. Det hjælper projektets interessenter til at forstå projektet og det hjælpe dig til at kunne forklare sammenhænge og afhængigheder mellem opgaver. 

Det er i samarbejdsværktøjet at projektgruppen skal sidde og arbejde til dagligt. Det er her at de kommunikere med hinanden omkring opgaver, og hvor de rapportere fremdrift i projektet. 

Ja, det kan man sagtens, jeg bruger eksempelvis selv TeamGantt til mange projekter, og der er til en start helt gratis. 

Disse ting kiggede jeg efter da jeg valgte værktøjerne

Når man skal vælge det rette projektstyringsværktøjer, så er der flere ting, at man skal tænke over. Det er vigtigt at tænke på størrelsen af virksomheden eller projekterne, som du er en del af, hvor mange features du egentlig har brug for, og hvor mange der egentlig bare vil være en distraktion i 99% af tilfældene. Samt hvilke features, som man slet ikke kan leve uden. 

Meget af projektledelse er også at gøre den samme opgave igen og igen. Så det er også vigtig at kigge på hvilke værktøjer, som er med til at fikse netop de problemer ved at automatisere mange af processerne. 

  • Funktioner: Øverst på listen var, hvilke funktioner projektstyringsværktøjet havde. Jeg startede med at lave en liste over alle de funktioner, jeg gerne ville have. Her tænkte jeg især over, hvad folk i projektgruppen skal have til at kunne passe deres arbejde, hvad der ville være rart at have, og hvad jeg var nødt til at have. Lidt ligesom en MoSCoW analyse.
  • Pris: Hvad er jeg villig til at betale for det? Mange produkter koster mere for ekstra brugere, så jeg bliver nødt til at overveje, hvor mange mennesker der skal være med i projekterne. 
  • Support: Uanset hvor godt dit team er med at begynde at bruge nye værktøjer, så bliver du nødt til at benytte dig af værktøjets supportafdeling på et tidspunkt. Så jeg kigger altid på, hvor let det er at få adgang til support til produktet, og hvor hurtigt svarer de. Men support kan også være i form af online communities. Trello har for eksempel ikke meget direkte support, via telefon eller chat, men de har rigtig mange guides på nettet, og et kæmpe community af mennesker som bruger Trello, og som aktivt hjælper hinanden med problemer.
  • Hastighed: Ingen kan lide at vente på, at deres tidsplan gemmes. Uanset hvilket produkt jeg skal bruge, så tester jeg altid hastigheden med så mange data, som jeg kan for at simulere virkelige projekter så tæt på som muligt. Jeg vil ikke have et værktøj som arbejder langsommere end mig selv, for, så er det bare en byrde at bruge. 
  • Anmeldelser: Når jeg skal vælge et nyt værktøj, så kigger jeg altid på andres anmeldelser også, jeg vil nødig kun bruge deres egen hjemmeside som kilde, så jeg går tit på YouTube, og ser om jeg kan finde nogle review videoer, hvor de virkelig går i dybden med værktøjet, og hvor de viser både fordele og ulemper. 
  • Tilpasning: Ikke alle værktøjer passer fuldt ud på mine behov med hensyn til funktionalitet. Men nogle giver mig muligheden for at tilføje integrationer eller skjule ubrugte funktioner. Det er et rimelig vigtigt punkt for mig, da jeg driver mange projekter af forskellige arter, og til nogle projekter har jeg brug for en ting, og til andre har jeg brug for noget andet. Så et værktøj som kan tilpasses og skaleres, er vigtigt i mine øjne. 

Jeg håber, denne side hjalp dig med at vælge det rigtige setup for dig selv. De projektstyringsværktøjer ovenfor var i hvert fald dem, som jeg fandt ud af, var det som passede til mig og mine projekter.