Her er de bedste projektstyringsværktøjer til dine projekter

På denne side kan du se en oversigt over de projektstyringsværktøjer, som jeg anbefaler andre at bruge. Nogle bruger jeg selv idag, og andre har jeg tidligere brugt, og kan stå inden for kvaliteten af værktøjet

Jeg har delt projektstyringsværktøjerne op således:

  • Projektplanlægning: Et projektplanlægnings værktøj skal visualisere og kommunikere et projekt. Det skal især bruges til rapportering af projektets fremdrift og konsekvenserne ved ændringer i projektet.
  • Samarbejdsværktøj: Et samarbejdsværktøj er der, hvor projektgruppen skal arbejde, kommunikere med hinanden, dele dokumenter og notere fremdrift omkring opgaverne i projektet. Det er også her at projektlederen bliver holdt informeret om problemer eller risici i projektet.
Afspil video

Jeg har de sidste 5-6 år brugt Trello til at drive mine projekter med. Men det gør jeg ikke længere, jeg er nemlig skiftet til MeisterTask. Jeg er forbløffet over hvor nemt MeisterTask er, og den har den lækreste og mest intuitive brugergrænseflade jeg har set i noget værktøj. MeisterTask har alle de funktioner som jeg har brug for out-of-the-box, uden at jeg skal bøvle med plugins eller power-ups. Prøv MeisterTask, det er gratis!

Afspil video
Teamgantt logo

TeamGantt er et forfriskende projektplanlægnings værktøj, der bringer projektplanlægning online og gør det ja, jeg vil næsten sige sjovt at planlægge dine projekter. Jeg har efterhånden forsøgt mig med en del forskellige projekt planlægningsværktøjer. Af alle dem, som jeg har prøvet, er TeamGantt absolut den bedste løsning. Se min guide til TeamGantt!

Trello Boards med kort
Afspil video
trello logo
Trello er et utrolig brugervenligt værktøj, som er baseret på Kanban kort. Det fungerer simpelthen som et whiteboard og en blok post-it notes. Du kan hurtigt skrive op ophænge post-it notes, og det er utrolig nemt at rykke disse post-it notes rundt på whiteboardet. Trello er gratis, og nemt at komme igang med. Tag vores Trello kursus for lære alt omkring Trello
Afspil video

Jeg har på det seneste brugt en del tid i dette værktøj… Og jeg må sige, jeg er meget imponeret, jeg synes det virker mega godt. Værktøjet er godt afrundet med en masse brugbare funktioner, men samtidig er de funktioner de har også rigtig godt lavet. Se min guide til ClickUp!

Afspil video
Airfocus er et virkelig godt værktøj at have med i værktøjskassen! Jeg har endnu ikke været i en virksomhed hvor der var flere penge og mere tid, end der var gode idéer. Det er altid det omvendte problem. Airfocus gør det nemt og hurtigt at visualisere prioriteringen af alle de gode idéer, sådan at man ved hvilke opgaver man skal gribe an først.
Afspil video

Asana er et meget brugt projektledelses værktøj. Det er der også en god grund til. Det er nemlig et rigtig godt værktøj, men mange gode funktioner. Den kan ud af boksen alt hvad du skal kunne for at drive projekter succesfuldt. Jeg synes derfor du skal tage et kig på Asana, og se om det ikke kunne være noget for dig. Se min guide til Asana

Afspil video
Monday er et prisbelønnet værktøj, som er meget populært blandt projektledere. Og det er der egentlig god grund til. Det kan alt det, du gerne vil have et projektstyringsværktøj, skal kunne. Monday.com, eller DaPulse som det hed før, har jeg brugt en del. Det er et rigtig godt all around tool, som kan hjælpe dig med en masse forskellige ting. 
Afspil video
Wrike hjælper dig med at holde overblikket over opgaver, projekter og projektporteføljen – på tværs af flere teams og flere projekter, der kører samtidig. Dette kan du nemlig igennem Wrikes dashboards. Wrike er et fint værktøj, det er let at bruge og lige til at gå i gang med. Det er hurtigt og nemt at sætte Wrike op. Det er også ganske intuitivt at bruge.
Afspil video

Paymo er et fuldt udstyret projektstyringsværktøj, der er målrettet mod små til mellemstore virksomheder, det virker meget simpelt at bruge og har en den brugervenlige features.Med deres Zapier-integration kan du forbinde Paymo med mere end 500 apps, herunder Google Apps, QuickBooks Online, Slack eller Xero.

Afspil video
nTask kan lidt af det hele, det er projektlederens lommekniv og har alle tænkelige værktøjer gemt i en lille og kompakt indpakning. Hvis du leder efter et all-around tool, så fungerer nTask rigtig godt. nTask er et fleksibelt, hurtigt og meget moderne værktøj. Deres gratis version er rimelig brugbar, og man kan sagtens drive et projekt bare med det.
Afspil video
Teamwork er et projektledelsesværktøj som er lavet til små og mellemstore bureauer. Den har derfor for eksempel mere fokus på time tracking og invoicing end mange af de andre her på listen. Så arbejder du for et grafisk bureau, eller et online konsulentbureau, så kan det være at i skulle tage et kig på Teamwork. De har nemlig mange gode funktioner målrettet jer. 
Afspil video

Nifty kan lidt af det hele, men er som udgangspunkt et samarbejdsværktøj. Det bruges i dag af mange store virksomheder som Apple, Verizon, IBM og L’Oréal. Det gode ved Nifty er at du kan samle næsten alle behov i et enkelt værktøj som er let og overskueligt at bruge. Den har flere funktioner som jeg tit står og mangler på større projekter såsom time-tracking, timesheets og workload beregnere. 

Afspil video

Process Street hjælper dig til at få styr på dine rutineopgaver. Næsten alle virksomheder har en hel del processer som ingen rigtig havde styr på, og der er sjældent bare én person som ejer en hel process. Og ja, det endte jo altid i kaos når man skulle arbejde på tværs af afdelinger på et projekt, såsom opdatering af prislister, ansættelse af nye medarbejdere, lancering af nye produkter osv. Men det er netop her at Process Street kan hjælpe dig. Prøv at se videoen, så vil du forstå hvad jeg mener. 

Afspil video
Slack logo
Slack er verdens førende chat samarbejdsværktøj. Og det er der en god grund til. Slack er et fantastisk værktøj, og jeg har brugt det flere gange. Men det er bare ikke alle afdelinger eller projekter, hvor det er nødvendigt. Det er et fantastisk værktøj til, når du skal kommunikere med din afdeling eller din projektgruppe. 

Nogle links på denne side er partner eller sponsor links til udbyderen af projektstyringsværktøjer 

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Et projektstyringsværktøjer er et redskab som hjælper dig med at drive dine projekter mere effektivt. De kan både være fysiske som en whiteboard og post-its, og det kan være digitale software værktøjer som jeg har listet på denne side. 

Et projektplanlægnings værktøj vil hjælpe dig med at visualisere fremgang i projektet, og bruges tit til at lave statusrapporter. Det hjælper projektets interessenter til at forstå projektet og det hjælpe dig til at kunne forklare sammenhænge og afhængigheder mellem opgaver. 

Det er i samarbejdsværktøjet at projektgruppen skal sidde og arbejde til dagligt. Det er her at de kommunikere med hinanden omkring opgaver, og hvor de rapportere fremdrift i projektet. 

Ja, det kan man sagtens, jeg bruger eksempelvis selv TeamGantt til mange projekter, og der er til en start helt gratis. 

Disse ting kiggede jeg efter da jeg valgte værktøjerne

Når man skal vælge det rette projektstyringsværktøjer, så er der flere ting, at man skal tænke over. Det er vigtigt at tænke på størrelsen af virksomheden eller projekterne, som du er en del af, hvor mange features du egentlig har brug for, og hvor mange der egentlig bare vil være en distraktion i 99% af tilfældene. Samt hvilke features, som man slet ikke kan leve uden. 

Meget af projektledelse er også at gøre den samme opgave igen og igen. Så det er også vigtig at kigge på hvilke værktøjer, som er med til at fikse netop de problemer ved at automatisere mange af processerne. 

  • Funktioner: Øverst på listen var, hvilke funktioner projektstyringsværktøjet havde. Jeg startede med at lave en liste over alle de funktioner, jeg gerne ville have. Her tænkte jeg især over, hvad folk i projektgruppen skal have til at kunne passe deres arbejde, hvad der ville være rart at have, og hvad jeg var nødt til at have. Lidt ligesom en MoSCoW analyse.
  • Pris: Hvad er jeg villig til at betale for det? Mange produkter koster mere for ekstra brugere, så jeg bliver nødt til at overveje, hvor mange mennesker der skal være med i projekterne. 
  • Support: Uanset hvor godt dit team er med at begynde at bruge nye værktøjer, så bliver du nødt til at benytte dig af værktøjets supportafdeling på et tidspunkt. Så jeg kigger altid på, hvor let det er at få adgang til support til produktet, og hvor hurtigt svarer de. Men support kan også være i form af online communities. Trello har for eksempel ikke meget direkte support, via telefon eller chat, men de har rigtig mange guides på nettet, og et kæmpe community af mennesker som bruger Trello, og som aktivt hjælper hinanden med problemer.
  • Hastighed: Ingen kan lide at vente på, at deres tidsplan gemmes. Uanset hvilket produkt jeg skal bruge, så tester jeg altid hastigheden med så mange data, som jeg kan for at simulere virkelige projekter så tæt på som muligt. Jeg vil ikke have et værktøj som arbejder langsommere end mig selv, for, så er det bare en byrde at bruge. 
  • Anmeldelser: Når jeg skal vælge et nyt værktøj, så kigger jeg altid på andres anmeldelser også, jeg vil nødig kun bruge deres egen hjemmeside som kilde, så jeg går tit på YouTube, og ser om jeg kan finde nogle review videoer, hvor de virkelig går i dybden med værktøjet, og hvor de viser både fordele og ulemper. 
  • Tilpasning: Ikke alle værktøjer passer fuldt ud på mine behov med hensyn til funktionalitet. Men nogle giver mig muligheden for at tilføje integrationer eller skjule ubrugte funktioner. Det er et rimelig vigtigt punkt for mig, da jeg driver mange projekter af forskellige arter, og til nogle projekter har jeg brug for en ting, og til andre har jeg brug for noget andet. Så et værktøj som kan tilpasses og skaleres, er vigtigt i mine øjne. 

Jeg håber, denne side hjalp dig med at vælge det rigtige setup for dig selv. De projektstyringsværktøjer ovenfor var i hvert fald dem, som jeg fandt ud af, var det som passede til mig og mine projekter.