Lær mere om projektplaner

En god projektleder skal have en meget bred vifte af kompetencer og en skarp evne til at håndtere mange forskellige problemstillinger an. Projektlederen skal være klar og forberedt til at håndtere disse problemstillinger på en så effektiv måde som overhovedet muligt, så teamet hurtigst muligt kan komme videre.

Udover håndtering af problemstillinger kræver det også meget mere af projektlederen. Projektlederen har nemlig et enormt bredt ansvar, da projektlederen både skal planlægge, budgettere, organisere og styre hele projektet. Grundet de mange forskellige problemstillinger man vil løbe ind i, er dette en meget svær opgave.

En ting der dog er en af de vigtigste egenskaber for en projektleder, og altafgørende for at et projekt bliver en succes er projektplanlægning. God projektplanlægning begynder før projektet overhovedet er gået i gang, og hvis man allerede der laver fejl i planlægning, så bliver der rigtigt mange problemer senere hen i projektet.

På denne side ”Alt omkring projektplaner” vil du finde blogindlæg som skal hjælpe dig med god planlægning af dine fremtidige projekter. De forskellige indlæg går i dybden med projektplanlægning helt generelt, men også med en masse forskellige aspekter af projektplanlægning, og metoder hvormed man kan gøre planlægningen så effektiv som muligt.

Der er mange forskellige årsager til at projektplanlægning er så vigtigt, som det er. Først og fremmest er projektplanlægning super vigtigt, da det minimere stress i teamet. Uden en plan vil hele projektet virke overvældende og stressende, men med en god plan bliver det pludseligt meget overskueligt.

En projektplan er derudover også enormt vigtigt for kommunikationen med teamet. Faktisk så er en skarp projektplan et af de mest effektive kommunikationsværktøjer du kan gøre brug af, da det på en hurtig og præcis måde giver alle i teamet et stort overblik over hele projektet. Derudover bringer en plan også hele teamet tættere sammen, da planen giver teamet en samlet vision om hvor gruppen er på vej hen. Sidst men ikke mindst, er planlægningen af projektet selvfølgelig også bare altafgørende for at holde projektet og dets deadlines på rette spor. Uden en skarp plan vil det hurtigt blive næsten umuligt at vide om man er i stand til at overholde fremtidige deadlines.

Der er altså ikke nogen tvivl om at projektplanlægning er enormt vigtigt. Det er selvfølgelig bare ikke nok kun at vide at projektplanlægning er vigtigt. Det er endnu vigtigere rent faktisk at implementere god projektplanlægning i sine projekter. Det er netop dette der er målet med de forskellige blogindlæg du kan finde på denne side. Her kan du en masse forskellige typer blogindlæg som alle skal hjælpe dig med at lave god projektplanlægning.

Du vil altså både finde guides til softwareprogrammer som er gode at bruge til projektplanlægning, men også bare gode råd, og en masse andet. Det er bare med at rulle igennem de forskellige blogindlæg på denne side, og så vil du forhåbentligt finde nogle indlæg der kan være super spændende og relevante for dig.

Picture of Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.

Indlæg om Projektplaner på bloggen:

Skab overblik med et planlægningsværktøj

At have et overblik over virksomhedens opgaver, projekter, ressourcer og administration kan være en udfordring for enhver virksomhedsleder. Et planlægningsværktøj kan hjælpe dig med at effektivisere disse processer, så du kan få mest muligt ud

Læs mere

Den ultimative guide til Gantt-kort

Uanset om du har været projektleder i mange år, eller er helt ny som projektleder, er der god sandsynlighed for at du har hørt om et Gantt-kort før. Gantt-kort kan ved første blik se meget

Læs mere

Sådan laver du en god projektplan

I dette indlæg vil jeg give et eksempel på, hvordan du kan lave en optimal projektplan. En god projektplan kan hjælpe med at få dine kollegaer eller kunder til at forstå projektet, uanset hvor kompliceret

Læs mere