Om mig og BlivProjektleder

Der findes mange teoretiske bøger og hjemmesider omkring projektledelse, men BlivProjektleder er ikke en af dem. Så formålet med denne blog er i alt sin enkelthed at dele med dig mine erfaringer om det, jeg kalder “Projektledelse i praksis” – nemlig det, som er utrolig værdifuldt at implementere fra Scrum‐tankegangen, og undlader på samme tidspunkt at skrive om visse aspekter af traditionel projektledelse navnlig de aspekter, som bringer mindre værdi til projektet sammenholdt med tiden, som det kræver at implementere de aspekter.

Bloggen indeholder også en række anbefalinger til værktøjer, som du kan arbejde med i dine projekter. Jeg har brugt en del tid på at finde de optimale værktøjer at bruge, hvis du ikke er vant til at drive projekter, eller hvis du ikke vil have hovedpine, hver gang du skal opdatere projektet. Mit fokus på valg af værktøjer er ikke på, hvor mange features og flotte knapper de har, faktisk er mit fokus på det modsatte. Jeg vælger nemlig selv værktøjer ud fra hvor brugervenlige de er, og hvor nemme de er at komme i gang med for nybegyndere.

Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen

Jeg har altid været glad for at drive projekter, og altid haft en passion for digitale projekter. Herunder at lancere nye hjemmesider, CRM systemer eller webshops. Herunder er der et par eksempler på projekter, jeg har været med til tidligere: 

Jeg havde meget af tiden ikke nogen officiel uddannelse inden for projektledelse. Og det gik fint nok i starten, men da kompleksiteten af projekterne og organisationerne steg, så kunne jeg hurtigt se, at jeg var nødt til at finde mig en meget klar metodik for den måde, jeg drev mine projekter på. I dag arbejder jeg næsten udelukkende med større IT‐projekter og bruger meget af min tid på at sikre, at de forløber, som de skal.

Jeg har lavet denne blog for at dele mine erfaringer med dig. Mit fokus er på det, jeg kalder “Projektledelse i praksis”. Med det mener jeg, at jeg fokuserer på de 30-40% af teoribøgerne, som giver mening for private virksomheder, og skraller de 60-70% af teorien, som er meget upraktisk for de fleste private virksomheder.

Populære anbefalinger

Det rette værktøj kan gøre livet meget nemmere for dig som projektleder. Nedenfor kan du læse et par af mine anbefalinger, det er værktøjer, som jeg selv bruger, og som jeg derfor anbefaler andre at bruge.