Projektledelse – Teori og Praksis

Hvad laver en digital projektleder?

Digitale projektledere holder kommunikationen kørende, afstemmer forventninger og holder styr på prioriteterne, så alle forstår deres rolle i projektets gennemførsel. De laver en projektplan og arbejder aktivt for at løse

Læs mere
Den succesfulde projektleder

Introduktion til projektledelse

I dette indlæg vil jeg gerne gennemgå de kriterier, som vil gøre dig til en succesfuld projektleder. Det er selvfølgelig svært at definere det perfekt, alle organisationer definerer succesen af

Læs mere

For at være en god projektleder skal man have en unik evne til at gribe en masse forskellige problemstillinger an, og altid være forberedt til at finde at finde ud af præcis hvilken løsningsmulighed der er den optimale i en given situation. Dette kræver ikke bare en evne til at lede sit team, men også en grundviden omkring projektledelse og de forskellige teoretiske værktøjer man kan tage i brug.

På denne side ”Projektledelse – Teori og praksis” kan du finde blogindlæg der kan hjælpe dig med at blive klædt godt på til at håndtere dine fremtidige projekter. Indlæggene går i dybden med den teoretiske baggrund for god projektledelse og giver dig derudover den vigtige forståelse for, hvordan du kan indføre denne teoretiske viden i din projektledelse som praksis.

Der findes uendeligt meget teori omkring projektledelse, og som projektleder er det vigtigt hele tiden at være interesseret i at lære mere, så man løbende forbedrer og fornyer sine leder egenskaber. Der er ingen tvivl om, at i vi lever i en verden hvor evnen til at forandre sig og opdatere sin tilgang til ledelse er en vigtig, hvis ikke den vigtigste, kompetence for en projektleder. Det gælder både sin tilgang til menneskelig- og organisationsledelse. Bare tænk på hvor meget der er sket over de seneste 10 år med nye digitale redskaber der kommer ud på månedlig basis, og processer og industrier der er blevet vendt fuldstændig på hovedet. Hvis man var projektleder for 10 år siden, og stadig er det den dag i dag, har det for alvor krævet en evne til at ændre sin måde at gøre tingene på – ellers falder man simpelthen bagud.

Du skal som projektleder være skarp på mange forskellige områder. Som projektleder er det vigtigt med et skarpt fokus. En evne til at meget præcist at formulere projekters vision, formål og forventede resultater. Du skal være skarp til facilitering af disse projekter. En evne til af uddelegere opgaver og motivere teamet på en effektiv og kontinuerlig måde. Derudover er personaleledelse og god kommunikation altafgørende. Du skal kunne kommunikere til teamet på en effektiv og præcis måde, samtidigt med at du skal have en forståelse for teamets forskellige baggrunde, så du kan udnytte deres forskelligheder så godt som muligt. Du skal derudover også være skarp til konfliktløsning. Det er en uundgåelig del af projektledelse, som du skal træne dig selv til at håndtere så hurtigt som muligt.

En projektleder skal altså besidde en bred vifte af kompetencer, som hele tiden skal holdes ved lige og trænes. På denne side vil du finde indlæg der dækker alle disse kompetencer, og mere til. Son nævnt er projektledelse dog et felt som hele tiden er under udvikling, og derfor kommer der også hele tiden nye indlæg ud på denne side, så du kan følge med i de nye trends og metoder projektledere skal kende til i dag. Med min erfaring som projektleder ved jeg hvad der virker, og følger derudover meget med i de nye projektledelsesmetoder. Målet med denne side er derfor at dele min viden omkring projektledelses teori og praksis med alle der interesseret i projektledelse, uanset om du er helt grøn eller har været projektleder i mange år.