Hvad er brainwriting? Få forklaringen her!

Brainwriting er en effektiv innovationsteknik, der bruges af grupper til at finde løsninger på specifikke problemer. Denne proces indebærer en stille indsamling af idéer fra enkeltpersoner i gruppen.

Brainwriting har vist sig at være mere produktivt end traditionel brainstorming, da det giver mulighed for at generere en bredere vifte af idéer. Hvis du er på udkig efter en måde at øge kreativiteten i dit team, kan brainwriting være den perfekte løsning!

Hvordan virker det så? I en brainwriting-session får deltagerne et problem, som de skal løse, og de bliver bedt om at skrive alle de idéer ned, som de kommer i tanke om. Disse idéer kan være relateret til det aktuelle problem eller være helt uden for emnet – der er ingen forkerte svar i brainwriting!


Mangler du et godt projektstyringsværktøj?

Jeg bruger selv MeisterTask til mine projekter! Jeg er forbløffet over hvor nemt MeisterTask er, og den har den lækreste og mest intuitive brugergrænseflade jeg har set i noget værktøj. MeisterTask har alle de funktioner som jeg har brug for out-of-the-box, uden at jeg skal bøvle med plugins eller power-ups. Der er alt fra Gantt-kort til advancerede automatiserings regler.


Når alle ideerne er blevet indsamlet, deles de med gruppen og diskuteres. Herefter kan gruppen stemme om, hvilke idéer de ønsker at gå videre med.

Brainwriting er et fremragende redskab for grupper, der ønsker at fremme kreativitet og tænkning ud af boksen. Hvis du er på udkig efter et måde at øge produktiviteten i dit team på, kan brainwriting være den perfekte løsning!

Hvornår bruger man brainwriting?

Brainwriting kan bruges i en række forskellige situationer, f.eks::

  • Når du ønsker at fremme kreativitet og tænke ud af boksen
  • Når du ønsker at øge produktiviteten i dit team
  • Når du har brug for at finde løsninger på specifikke problemer.

Det kunne eksempelvis når du skal udarbejde en liste over projektets interessenter eller finde projektets krav.

Hvem bruger brainwriting?

Brainwriting bruges ofte af virksomheder og organisationer, men kan også bruges i andre sammenhænge, f.eks. i skoler og på universiteter. Det er især projektleder som bruger det til at afdække forskellige muligheder, og sikre at alle bliver hørt.

Hvad er reglerne for brainwriting?

Der er et par enkle regler, du skal følge, når du skriver i hjernen:

  1. Giv hver person nok tid til at skrive sine idéer ned.
  2. Opmuntre folk til at tænke ud af boksen.
  3. Sørg for, at alle har mulighed for at bidrage med deres idéer.
  4. Vær ikke bange for at udfordre status quo.

Brainwriting er et fremragende værktøj for grupper, der ønsker at fremme kreativitet og tænke ud af boksen. Hvis du leder efter en måde at øge produktiviteten i dit team på, kan brainwriting være den perfekte løsning!

Brainwriting er en effektiv innovationsteknik, som kan bruges af grupper til at finde løsninger på specifikke problemer. Hvis du leder efter en måde at øge kreativiteten i dit team på, kan brainwriting være den perfekte løsning!

Brug for hjælp til andet?

Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.

Del dette indlæg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Gratis bog om effektiv projektledelse

Få tilsendt denne 193 siders ebog: “Effektiv projektledelse – Din trin-for-trin guide til at drive succesfulde projekter” bare ved at tilmelde dig nyhedsbrevet. 

Du vil ikke blive spammet med e-mails, og du kan afmelde dig nyhedsbrevet igen når som helst.

Vind et kursus i Agil Projektledelse til en værdi af 6.000 kr.

Skriv dig op til nyhedsbrevet nedenfor og vær med i lodtrækningen om et kursus i Agil Projektledelse til en værdi af 6.000 kr.

Scrum-metoden er den mest populære agile projektledelsesmetode i verdenen! I dette kursus lærer du alt hvad du skal vide for at kunne arbejde effektivt med Scrum i din organisation. Du får også muligheden for at blive certificeret i agil projektledelse.

leon-Oalh2MojUuk-unsplash

Kursus i agil projektledelse - Scrum kursus

Står du og mangler en effektiv metode til at lede dine projekter ud fra? Så er det nu at du skal slå til! Du kan nemlig få et kursus i agil projektledelse for bare 2500,- På kurset lærer du alt hvad du skal vide for at drive effektive og succesfulde projekter ud fra den agile tankegang 😁