Sådan laver en acceptance testing i dine projekter

I dette indlæg skal vi kigge på hvordan du kan lave acceptance testing i dine projekter. Acceptance testing er en vigtig del af et hvert projekt, så det er vigtigt at du har styr på det.

Acceptancetestning er en proces, hvor det kontrolleres, at et system opfylder kundens eller brugerens krav. Den udføres normalt i slutningen af et projekt, efter at al udvikling og testning er afsluttet. Formålet med acceptprøvning er at give interessenterne tillid til, at systemet vil opfylde deres behov.

Der findes to typer af acceptprøvning: alfatest og betatest.


Mangler du et godt projektstyringsværktøj?

Jeg bruger selv MeisterTask til mine projekter! Jeg er forbløffet over hvor nemt MeisterTask er, og den har den lækreste og mest intuitive brugergrænseflade jeg har set i noget værktøj. MeisterTask har alle de funktioner som jeg har brug for out-of-the-box, uden at jeg skal bøvle med plugins eller power-ups. Der er alt fra Gantt-kort til advancerede automatiserings regler.


Alpha-testning udføres af udviklingsholdet, mens betatestning udføres af kunder eller brugere.

Ved alfatestning kontrolleres det, at et system opfylder kundens eller brugerens krav. Den udføres normalt ved afslutningen af et projekt, efter at al udvikling og testning er afsluttet.

Betatest er en type accepttest, som udføres af kunder eller brugere. Formålet med betatest er at få feedback fra rigtige brugere om systemet. Betatestning udføres normalt, efter at alfa-testning er afsluttet

Der findes to typer af betatest: åben beta og lukket beta

Åben beta er, når systemet stilles til rådighed for en stor gruppe af brugere. Lukket beta er, når systemet stilles til rådighed for en lille gruppe af brugere

For at udføre en accepttest skal du have en klar forståelse af kundens eller brugerens krav. Du skal også have en testplan, der beskriver, hvordan du vil teste systemet. Testplanen skal omfatter følgende

  • De godkendelseskriterier, der skal opfyldes:
  • Information om testmiljøet
  • Beskrivelse af testdataene
  • Beskrivelse af testcases

Når du har acceptkriterierne og testplanen, kan du begynde at teste systemet. For at gøre dette skal du opsætte testmiljøet og oprette testdataene. Når testmiljøet er konfigureret, kan du begynde at køre testcases.

For hver test skal du registrere resultaterne. Hvis systemet opfylder acceptkriterierne, har det bestået acceptprøven

Hvis systemet ikke opfylder acceptkriterierne, har det ikke bestået acceptprøven. I dette tilfælde, du skal undersøge årsagen til fejlen og afhjælpe den

Når systemet har bestået acceptance testen, kan du levere det til kunden eller brugeren

Acceptancetest er en vigtig proces, der bør udføres i alle projekter. Ved at følge de trin, der er beskrevet i dette indlæg, kan du sikre, at dit system opfylder kravene til din kunde eller bruger.Brug for hjælp til andet?

Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.

Del dette indlæg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Gratis bog om effektiv projektledelse

Få tilsendt denne 193 siders ebog: “Effektiv projektledelse – Din trin-for-trin guide til at drive succesfulde projekter” bare ved at tilmelde dig nyhedsbrevet. 

Du vil ikke blive spammet med e-mails, og du kan afmelde dig nyhedsbrevet igen når som helst.

Vind et kursus i Agil Projektledelse til en værdi af 6.000 kr.

Skriv dig op til nyhedsbrevet nedenfor og vær med i lodtrækningen om et kursus i Agil Projektledelse til en værdi af 6.000 kr.

Scrum-metoden er den mest populære agile projektledelsesmetode i verdenen! I dette kursus lærer du alt hvad du skal vide for at kunne arbejde effektivt med Scrum i din organisation. Du får også muligheden for at blive certificeret i agil projektledelse.

leon-Oalh2MojUuk-unsplash

Kursus i agil projektledelse - Scrum kursus

Står du og mangler en effektiv metode til at lede dine projekter ud fra? Så er det nu at du skal slå til! Du kan nemlig få et kursus i agil projektledelse for bare 2500,- På kurset lærer du alt hvad du skal vide for at drive effektive og succesfulde projekter ud fra den agile tankegang 😁