Hvad er et projekt brief? Få forklaring her!

Et projekt brief er også kendt som en projektbeskrivelse.

I erhvervslivet er en projektbeskrivelse et dokument, der beskriver alle de vigtigste oplysninger om et projekt. Dette omfatter projektets mål, målsætninger, tidslinje, budget og leverancer. En projektbeskrivelse fungerer også som en kontrakt mellem kunden og det bureau eller den freelancer, der arbejder på projektet.

En projektbeskrivelse er med til at sikre, at alle, der er involveret i et projekt, er på samme side fra starten. Det sikrer, at der er klar kommunikation om, hvad der forventes af projektet, og det kan være med til at undgå misforståelser senere hen.


Mangler du et godt projektstyringsværktøj?

Jeg bruger selv MeisterTask til mine projekter! Jeg er forbløffet over hvor nemt MeisterTask er, og den har den lækreste og mest intuitive brugergrænseflade jeg har set i noget værktøj. MeisterTask har alle de funktioner som jeg har brug for out-of-the-box, uden at jeg skal bøvle med plugins eller power-ups. Der er alt fra Gantt-kort til advancerede automatiserings regler.


Hvis du arbejder på et projekt, hvad enten du er freelancer eller en del af et bureau, skal du altid sørge for at have en klar projektbeskrivelse, før du går i gang med noget . Det sparer dig for en masse tid og hovedpine senere hen!

Hvorfor skal man bruge en projektbeskrivelse?

 1. Hjælper med at sikre, at alle, der er involveret i projektet, er på samme side
 2. Sikrer klar kommunikation om forventninger
 3. Kan hjælpe med at undgå misforståelser senere hen
 4. Sparer tid og hovedpine i det lange løb!

Hvornår skal man bruge en projektbeskrivelse?

 1. Når du starter et nyt projekt
 2. Når et projekts omfang ændres
 3. Når der sker en ændring i det personale, der arbejder på projektet
 4. Når der sker en væsentlig ændring af projektet, som kan påvirke resultatet af det

Hvis en af disse ting sker, er det en god idé at få en ny eller opdateret projektbeskrivelse fra din kunde. På den måde vil alle være på samme side, og der er mindre risiko for misforståelser eller fejl.

Hvad indgår i en projektbeskrivelse?

En god projektbeskrivelse bør indeholde følgende

 1. Projektets idébeskrivelse
 2. Projektets målsætninger
 3. Projektets tidsplan
 4. Budgettet og leverancer
 5. Projektrisici

Disse oplysninger vil hjælpe dig med at forstå projektet bedre og sikre, at alle involverede er klar over målene, målsætningerne og tidsplanen. Det vil også bidrage til at undgå eventuelle misforståelser senere hen.

Hvilke brancher bruger projektbeskrivelser?

 1. Reklame
 2. Arkitektur
 3. Byggeri
 4. Planlægning af arrangementer
 5. Grafisk design
 6. Produktion
 7. Markedsføring
 8. Produktudvikling
 9. Public relations
 10. Webdesign

Dette er blot nogle af de brancher, der bruger projektbeskrivelser. I alle brancher, hvor der er behov for at planlægge og styre projekter, vil der blive anvendt en projektbeskrivelse.

Hvis du arbejder på et projekt i en af disse brancher, skal du sikre dig, at du har en klar og præcis projektbeskrivelse, inden du går i gang. Det vil spare dig tid og hovedpine i det lange løb!

Brug for hjælp til andet?

Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.

Del dette indlæg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Gratis bog om effektiv projektledelse

Få tilsendt denne 193 siders ebog: “Effektiv projektledelse – Din trin-for-trin guide til at drive succesfulde projekter” bare ved at tilmelde dig nyhedsbrevet. 

Du vil ikke blive spammet med e-mails, og du kan afmelde dig nyhedsbrevet igen når som helst.

Vind et kursus i Agil Projektledelse til en værdi af 6.000 kr.

Skriv dig op til nyhedsbrevet nedenfor og vær med i lodtrækningen om et kursus i Agil Projektledelse til en værdi af 6.000 kr.

Scrum-metoden er den mest populære agile projektledelsesmetode i verdenen! I dette kursus lærer du alt hvad du skal vide for at kunne arbejde effektivt med Scrum i din organisation. Du får også muligheden for at blive certificeret i agil projektledelse.

leon-Oalh2MojUuk-unsplash

Kursus i agil projektledelse - Scrum kursus

Står du og mangler en effektiv metode til at lede dine projekter ud fra? Så er det nu at du skal slå til! Du kan nemlig få et kursus i agil projektledelse for bare 2500,- På kurset lærer du alt hvad du skal vide for at drive effektive og succesfulde projekter ud fra den agile tankegang 😁