Hvad koster et Prince2 kursus? Få svaret her!

Vil du gerne have styrket dine kompetencer inden for projektledelse, så kan et Prince2 kursus være lige noget for dig. Prince2 er en internationalt anerkendt metode til styring af forskellige typer projekter. Metoden har fokus på styring af selve projektet, hvor både projektleder og styregruppen bliver støttet, da ledelsen inddrages i projektets styring. 

Der findes mange forskellige Prince2 kurser, hvorfor det kan være svært at tage stilling til, hvilket du skal vælge. I dette indlæg redegør jeg for, hvor meget et Prince2 kursus koster, samt fordele og ulemper ved online og fysiske kurser.

Fysisk kursus vs. Online kursus

I dag hvor vi har flere og flere muligheder for at lave ting online, er der samtidig endnu flere online kurser til rådighed, som vinder mere og mere frem. Der er helt sikker for og imod, om det er bedst at vælge et fysisk eller et online kursus. 

Online Prince2 kurser

Det gode ved online kurser er, at du kan tage dem præcis, når det passer dig. Desuden er online kurser ofte langt billigere end de fysiske kurser. Onlinekurser giver dig en frihed, som du ikke får ved fysiske kurser, hvor der på forhånd er bestemt mødetid og sted. Når du har købt et online kursus, er det som oftest tilgængeligt for altid, og du kan derfor altid gense hele eller dele af kurset. Det er en kæmpe fordel, når du skal oversætte det teoretiske til noget praktisk, når du skal i gang med at implementere redskaberne i din organisation. Her kan du altid gå tilbage og få genopfrisket indholdet, hvis noget skulle være glemt. 

Ulempen ved online kurser kan være at, hvis der er noget, du har brug for at få forklaret yderligere, eller på en anden måde, kan det ikke lade sig gøre på samme måde. Desuden har du ikke nogle medkursister du kan sparre med, hvilket nogle gange kan være nyttigt. 

Selvom der er tonsvis af fordele ved at købe et online kursus, og kun få ulemper, så er det som sagt meget billigere end fysiske kurser. Det kan derfor i høj grad betale sig, og du får langt mere frihed. 

Fysiske Prince2 kurser

Mange vælger stadig den gode gamle, hvor vi møder op og ser vores undervisere og medkursister direkte i øjnene, og det har helt klart sine fordele at anvende denne metode.
Ved fysisk fremmøde kan du få svar på dine spørgsmål med det samme eller få uddybet, hvis der er noget, der er svært at forstå. Derudover er det også en kæmpe fordel at have sine medkursister at dele erfaringer med, samt sparring.

Det er dog langt mere tidskrævende at skulle møde op til et fysisk kursus, da der vil mere tidsspilde i form af bl.a. transport. Du bestemmer heller ikke selv at holde pause, hvis der er et behov for det, samt hvor mange timer du ønsker at deltage af gangen. I hvert fald ikke uden at misse nogle af de mange guldkorn fra undervisningen. 

Det virker måske underligt, at fysiske kurser er dyrere end online kurser, når nu du får mere for pengene ved online kursus. Men ved fysiske kurser, skal der være en underviser, der lejes lokaler og der er som regel ofte købt ind til kaffe og noget godt til ganen. Alle disse omkostninger dækkes via prisen på kurset. 

Dog er der nogle mennesker der foretrækker denne form for kursus, da de måske ikke får lavet det samme derhjemme, som de vil gøre, hvis de er til et kursus med en underviser og andre kursister. Det er derfor vigtigt at vælge den metode, der passer præcis på dig.

Nedenunder har jeg lavet en oversigt til dig, hvor du nemt kan få et overblik over, hvad de forskellige kurser koster, samt om de er online eller kræver fysisk fremmøde.

KursusKursusformPris (ekskl. moms)Udbyder
Prince2 Foundation og Agile PractitionerFysisk25.499 kr.Teknologisk Institut
Prince2 FoundationFysisk14.499 kr.Teknologisk Institut
Prince2 Agile PractitionerFysisk15.999 kr.Teknologisk Institut
Prince2 FoundationFysisk12.900 kr.Mannaz
Prince2 Agile PractitionerFysisk13.900 kr.Mannaz
Prince2 Foundaion og PractitionerFysisk21.900 kr.Mannaz
Prince2 FoundationOnline6995 kr.Mentorix
Prince2 PractitionerOnline6995 kr.Mentorix
Prince2 PremiumOnline15.995 kr.Mentorix
Prince2 FoundationFysisk10.995 kr.IBC kurser
Prince2 PractitionerFysisk10.495 kr.IBC kurser
Prince2 ProjektledelsesforløbFysisk22.500 kr.Implement 
Prince2 FoundationFysisk13.000 kr.Implement
Prince2 PractitionerFysisk11.000 kr.Implement
Prince2 FoundationFysisk10.900 kr.Aros kurser og uddannelser
Prince2 PractitionerFysisk10.900 kr.Aos kurser og uddannelser

Mest populære indlæg:

Picture of Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.
Følg os på LinkedIn her:

Download bøger og se webinar: