I dette indlæg skal vi kigge lidt nærmere på to af verdens mest populære projektledelsesmetoder, nemlig Scrum og Prince2. Vi skal her prøve at kigge på nogle af forskellene mellem de to metoder, for at kunne hjælpe dig med at forstå hvilken metode der passer bedst til dine projekter, og din organisation.
En af de vigtigste forskelle mellem Scrum og Prince2 er, at Scrum-møderne har en tendens til at være hyppigere, mens møderne under Prince2 er mere sjældne. Mens Scrum-møder normalt afholdes regelmæssigt, f.eks. dagligt eller ugentligt, finder Prince2-møder typisk mindre hyppigt sted, måske kun en eller to gange om måneden.
En anden vigtig forskel mellem Scrum og Prince2 er, at Scrum-møderne udelukkende fokuserer på fremskridtene i det enkelte projekt, mens Prince2-møderne også omfatter et element af projektledelse. Det betyder, at under Scrum-møderne kan teammedlemmerne fokusere på opgaver i forbindelse med det aktuelle projekt, mens de under Prince2-møderne kan være forpligtet til at dele opdateringer om andre projekter, som de også arbejder på
Samlet set har både Scrum og Prince2 deres fordele og ulemper, men mange projektteams føler, at de hyppigere møder og fokus på individuelle projekter, som Scrum-metoden giver, gør den til et bedre valg for de fleste agile softwareudviklingsteams. Men hvis du har brug for en mere omfattende oversigt over din organisations projekter og en mere omfattende projektstyringstilgang, er Prince2 måske det bedre valg for dig. Det er dog vigtigt at overveje dit teams behov og mål nøje, når du skal vælge mellem disse to populære projektstyringsmetoder
Fordele ved Scrum metoden
Der er mange fordele ved Scrum metoden, det er ikke uden grund at det er blevet en af de mest populære projektledelsesmetoder. Jeg bruger selv Scrum til mine projekter. Men hvad er fordelene ved Scrum? – Det er en meget fleksibel metode, der kan bruges i mange forskellige typer projekter.
- Den har en klar struktur, og alle ved, hvad deres rolle er, og hvad de skal gøre.
- Scrum-møderne er korte og præcise, så man ikke spilder tid på unødvendige møder.
- Scrum Master er der for at hjælpe holdet, ikke for at kontrollere dem.
- Det er produktejeren, der bestemmer, hvilke funktioner der skal være i produktet, og i hvilken rækkefølge de skal udvikles.
- Udviklingsteamet er selvorganiserende og beslutter selv, hvordan det bedst muligt at nå sprintmålet.
- Scrum er en iterativ metode, som giver dig mulighed for konstant at forbedre dit produkt.
- Det er en meget gennemsigtig metode, og alle ved, hvad der er blevet gjort, og hvad der stadig skal gøres.
Som du kan se, er der mange fordele ved at bruge Scrum-metoden. Jeg har kun listet nogle få af de vigtigste her.
Fordele ved Prince2 metoden
Som du kan se er der mange fordele ved Scrum metoden. Men hvad med Prince2, hvornår giver det mening at bruge Prince2 metoden?
Prince2 giver projektmedlemmerne klare roller og ansvarsområder, hvilket er med til at sikre, at alle er klar over deres opgaver og mål.
En anden fordel ved Prince2 er dets fleksibilitet. Metoden kan anvendes til en lang række projekter, fra små initiativer til store virksomhedsprojekter. Det gør den til et godt valg for organisationer af alle typer og størrelser.
Når det gælder projektledelse, giver Prince2-metoden mange fordele, som kan gøre dine projekter mere succesfulde og effektive. Uanset om du er på udkig efter en enkel og ligetil løsning eller noget mere komplekst og tilpasningsdygtigt, har Prince2-metoden noget at tilbyde alle.
Prince2 er en mere traditionel og præskriptiv projektstyringsmetode. Den har eksisteret i over 25 år og er blevet anvendt i nogle af verdens mest komplekse projekter. Scrum er en nyere, mere agil metode, som blev udviklet i begyndelsen af 1990’erne. Den er baseret på idéen om selvorganiserende teams og løbende forbedringer
Prince2 egner sig bedre til større, mere komplekse projekter, mens Scrum udmærker sig ved mindre projekter, der skal gennemføres hurtigt
Prince2 kan opfattes som mere bureaukratisk og ufleksibel, mens Scrum opfattes som mere fleksibel og fleksibel i forhold til ændringer
Men på trods af deres forskelle har begge metoder deres plads i dagens projektstyringslandskab.