Hvad koster et scrum kursus?

Scrum er uden tvivl en af de mest populære agile projektledelse metoder som bruges i nogle af de største virksomheder i verdenen, så som Google, Facebook og Amazon. Du vil med et Scrum kursus lære hvordan du arbejder effektivt og agilt med dine projekter. 

I dette indlæg skal vi kigge på hvad sådan et Scrum kursus koster. Jeg kan godt forstå hvis man tit bliver lidt forvirret når man kigger på markedet for scrum kurser, det er nemlig svært at overskue til tider, og det kan være lidt en jungle at finde rundt i. 

Der er flere ting som påvirker prisen af et kursus, som jeg også vil komme ind på nedenfor. 

Den største forskel i prisen på Scrum kurset er helt klart undervisningsformen. Herunder om det er et online kursus eller et traditionelt fysisk kursus. 

Online Scrum kurser

Der hvor du får mest for dine penge er ved Online kurser. Her får du typisk alt det du får ved fysiske kurser, bare typisk til den halve pris. Så vi vil med andre ord lære det samme som dem der betaler det dobbelte. 

Som du nok kan høre er jeg stor fan af online kurser, og det er typisk også den kursusform jeg vælger hvis jeg kan. 

Det er nemlig ikke bare prisen som er god ved denne kursusform. Det er også friheden. 

For hvis du tager et online kursus, så kan du tage det når du vil. Du kan tage det om morgenen, eller om aftenen. Du kan tage det hele på en dag, eller du kan gøre det ud over en måned. Det står dig helt frit for. 

En anden rigtig god ting ved online kurser er at du typisk har adgang til dem i længere tid. Ved fysiske kurser som man jo tit betalte 10.000-15.000 kr. for, følte jeg tit at jeg havde glemt noget allerede en måned senere når jeg skulle til at implementere det. 

Men ved online kurser er det tit sådan at du beholder din adgang i noget tid, selv om du har set det færdigt. Du vil for eksempel altid have adgang til mit Scrum kursus, det udløber aldrig, sådan at du både kan tage kurser for at bestå eksamen, men derefter kan se det igen når du skal implementere det i din organisation. 

Det er også min overbevisning at man lære bedre på denne måde, for man kan nemt tage pauser når man trænger til det, eller spole tilbage hvis man lige kom til at zone lidt ud et øjeblik (som vi jo nok alle gør en gang imellem). 

Fysiske Scrum kurser

Rigtig mange vælger stadig at tage et fysiske Scrum kurser, nok mest fordi det er det man førhen altid gjorde, og de ikke er vant til online Scrum kurser endnu. 

Som jeg nævnte ovenfor, så er de typisk ret dyre sådan kurser, da der er mange udgifter til lokaler, mad og kaffe. Alt det betaler du jo ogå for, selv om det ikke direkte hjælper dig med at forstå indholdet af kurset.

Det eneste som jeg synes fysiske kurser kan hjælpe med, er hvis man trænger til en dag væk fra kontoret, men der ville jeg generelt heller anbefale at man køber billetter til et spændende event eller en konference inden for det man arbejder med. Det er typisk sjovere, billigere og mere givende. 

Scrum Master kursus priser: 

KursusKursusformPris (ekskl. moms)Udbyder
Agile projektledelse med Scrum Online6.000 kr.BlivProjektleder
Scrum Master Certified (SMC)Fysisk11.999 kr.Teknologiske Institut
Bliv Professionel Scrum MasterFysisk11.999 kr.Mannaz
SCRUM MASTER certificeringskursusOnline6.300 kr.IBC kurser
Agil projektledelse – Scrum MasterFysisk13.900 kr.Djøf
CERTIFICERET SCRUM MASTERFysisk11.995 kr.Implement

Scrum Product Owner priser: 

KursusKursusformPris (ekskl. moms)Udbyder
Scrum Product Owner Certified (SPOC)Fysisk11.999 kr.Teknologiske Institut
SCRUM Product Owner certificeringskursusOnline6.300 kr.IBC kurser
Product owner – SCRUMFysisk13.900 kr.Djøf
SCRUM CERTIFICERET PRODUCT OWNERFysisk11.995 kr.Implement

Hvad koster et online Scrum kursus?

Et online Scrum kursus vil typisk koste omkring 5.999 kr. til 6.500 kr ekskl. moms. Man får utrolig meget værdi for pengene på disse online kurser da de er så meget billigere end de traditionelle fysiske kurser.

Hvad koster et fysisk Scrum kursus?

Et Scrum kursus med fysisk fremmøde koster typisk omkring 12.000 kr. til 14.000 kr. da det jo kræver at udbyderen finder lokaler, kaffe, mad osv. Du betaler altså en masse penge for omgivelserne, og ikke bare selve kursusindholdet. De fysisk kurser er derfor dobbelt så dyre som online kurserne.

Mest populære indlæg:

Picture of Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.
Følg os på LinkedIn her:

Download bøger og se webinar: