Lucidchart – Projekt visualisering og flowcharts

Lucidchart er et visuelt arbejdsværktøj, der giver dig mulighed for at lave diagrammer, Work Breakdown Structures, Flowcharts og andre projekt visualiseringer.

Jeg har selv været for dårlig til at starte mine projekter ved at visualisere dem først. Og det har gang på gang vist sig at være en dårlig beslutning. Der er ofte misforståelser, når tingene kun er på skrift, da folk så fortolker teksten på deres egen måde.

Men så snart, at du laver et diagram, eller Work Breakdown Structure (som jeg gjorde i mit projekt estimerings indlæg), så vil du se, at folk sjældent misforstår, hvad der menes i projektbeskrivelsen.

Lucidchart kan bruges til mere eller mindre alt. Som med mine andre anbefalinger så er Lucidchart let at bruge, hurtigt at komme i gang med, og relativt billigt. Nedenfor kan du eksempelvis se, hvad jeg som oftest bruger det til i mine projekter.

Optimer processor

Lucidchart kan blandt andet hjælpe dig med at visualisere virksomhedens processor, og snakke med dine kollegaer om dem for så at optimere dem. Jeg laver tit flow diagrammer som disse i mine projekter, eksempelvis for at vise arbejdsgangene, efter et projekt er færdigt.

Customer Journey

Jeg bruger også tit Lucidchart til at lave en customer journey for projektet, det kunne eksempelvis være, hvis jeg skulle lancere en ny wehshop, så ville jeg først lave en for den gamle webshop, og dernæst den nye. På den måde kan jeg vise kundernes painpoints, og hvordan den nye løsning hjælper kunderne.

IT-infrastruktur

Jeg laver ofte en visualisering af virksomhedens infrastruktur, for visuelt at kunne sige, hvor mine projekter passer ind i det store hele. Det hjælper især når du skal fortælle folk om knap så synlige projekter, eksempelvis integrations-projekter.

Planlæg, opbyg og del dine ideer

Planlæg

Brug Lucidchart til at visualisere projektet, som det er i dag, uden nogle ændringer. Det er basen for projektet, og det er vigtigt, at alle er enige om den base, inden projektet starter. Visualiser alle aspekter af løsningen, I har i dag. Hvad integrerer ind i den? Hvad integrerer den ind i? Hvilke funktioner har den? Grunden til, at det er vigtigt, at alle er enige om, at diagrammet er korrekt og fyldestgørende, er at det er det, som er basen for, hvordan fremtiden kommer til at se ud.

Opbyg

Kig nu på diagrammet for den eksisterende løsning, og modificer nu den nuværende løsning til, hvordan du mener, den skal se ud i fremtiden. I nogle tilfælde vil du skære ting fra diagrammet, eller måske det skal være præcis det samme diagram i fremtiden, og i andre tilfælde vil du skulle tilføje nye funktioner og integrationer.

Hvilken en af mulighederne du vælger, kommer helt an på projektets formål. Hvis den løsning, I har i dag, er for dyr, og I gerne vil spare penge, så vil du nok skulle fjerne ting fra diagrammet.

Er i godt tilfreds med den nuværende løsning, men synes det trænger til et nyt design, så skal du bare beholde den samme. Og hvis I føler jer begrænsede af den nuværende løsning, så skal du tilføje de funktioner og integrationer til diagrammet, som folk efterspørger.

Del dine ideer

Nu har du et tydeligt billede af løsningen før og efter projektet, og kan derfor nemt vise værdien af dit arbejde. Du kan også bruge det igennem hele projektet, til at forventningsafstemme med dele af projektgruppen og øvrige interessenter.

Øvrige anvendelsesområder

Der er en lang række anvendelses områder for Lucidchart, faktisk vil næsten alle projektledere og til næsten alle projekter kunne bruge Lucidchart. Herunder er der en inspirationsliste med link til eksempler:

Konklusion

Lucidchart har ligesom Teamgantt utrolig meget fleksibilitet, men er samtidig utrolig let at bruge. Jeg er som projektleder ikke interesseret i at bruge al min tid med næsen nede i tastaturet, jeg vil meget hellere ud i marken og hjælpe folk i min projektgruppe. Så det er derfor, jeg vælger værktøjer som disse, der ikke er de traditionelle, gammeldags projektledelses værktøjer, men som er nye og mere moderne værktøjer der sætter fokus på brugervenlighed og automatisering af opgaver.

Sammenlignet med konkurrenterne er Lucidchart klart den nemmeste og mest alsidige på markedet. Du kan starte med at bruge den gratis udgave, indtil du har brugt al pladsen. Det gjorde jeg, og da jeg så skulle til at betale skiftede jeg til et andet gratis tool, men indså meget hurtigt, at de 5 USD er utrolig godt givet ud. Alt tog dobbelt så lang tid i de andre programmer, og så slet ikke så godt ud. Så Lucidchart er virkelig alle pengene værd.

Mest populære indlæg:

Picture of Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.
Følg os på LinkedIn her:

Download bøger og se webinar: