Få 11 gratis Gantt-kort eller projektplan skabeloner til dit næste projekt!

Når man som projektleder har flere forskellige projekter man skal håndtere på samme tid, tæller hvert minut, og tidsbesparing er altid meget værdifuldt. Der er flere forskellige områder man kan optimere på og spare tid på. 

For at kunne være så effektiv en projektleder som overhovedet muligt er det selvfølgelig vigtigt, at man har gode skabeloner klar til projektet. At have en god skabelon til planlægningen af et projekt er altafgørende som projektleder, og hvis brugt rigtigt, et genialt redskab.

Endnu bedre er det, hvis man har mulighed for at spare den tid, som det ellers vil tage at bygge sådan en skabelon op til et projekt. I dette indlæg vil jeg gennemgå en masse forskellige gratis Gantt-kort eller projektplan skabeloner, som du med fordel kan bruge til dit projekt. 

Dette er naturligvis bare skabeloner, så de vil ikke være 100% brugerdefineret til lige netop dit projekt, men til gengæld vil de spare dig for en helt masse tid og unødvendigt arbejde, som du ellers ville skulle bruge bare på at sætte skabelonen op.

Teamgantt har skabt en hel masse super gode og gratis Gantt-kort eller projektplan skabeloner man som projektleder kan drage inspiration fra, eller decideret bruge i planlægningen af ens projekt for at optimere de forskellige processer.

Der er dog mange forskellige typer skabeloner til projektplanlægning, så det er lige med at vælge den rigtige type skabelon alt efter hvilket type projekt du er leder for. 

Lad os tage et kig på de forskellige gratis Gantt-kort eller projektplan skabeloner Teamgantt har som du kan bruge til dit projekt.

Gantt-kort skabeloner inden for design

Først og fremmest er der Teamgantt’s smarte Gantt-kort eller projektplan skabeloner til design og andet kreativt arbejde. Disse skabeloner er blandt andet oplagte til at planlægge opbygningen af en hjemmeside, at skabe et overblik over ens offentliggørelsesplan af blogs og posts, planlægge produktionen af en video eller andet kreativt arbejde.

Nedenunder kan du f.eks. se et typisk overblik over processen af at skabe en basal hjemmeside. Med denne smarte og simple skabelon til hjemmeside design vil det hele både løbe mere effektivt, men det vil også være nemmere at sikre at alt hvad der skal laves, bliver lavet.

Gantt-kort skabeloner inden for design

Et andet eksempel kan være deres skabelon ”Blog content calendar”. Denne skabelon gør planlægningen af offentliggørelsesplaner på sociale medier osv. meget nem og er super tidsbesparende, hvis man bliver god til at bruge dens funktioner.

Gantt-kort skabeloner inden for design

Skal du have overblikket over dit nuværende projekt, eller lede et nystartet design projekt, er der altså flere forskellige modeller i denne kategori der uden tvivl vil hjælpe dig.

Gantt-kort eller projektplan skabeloner inden for markedsførings

Under Teamgantts gratis Gantt-kort eller projektplan skabeloner har de også gode skabeloner til markedsføringsprojekter. Det kan f.eks. være at du skal lede et digitalt markedsføringsprojekt, hvor der skal være styr på mange forskellige ting så som tekster, billeder, videooptagelser, budskab, osv. Her vil et godt Gantt-kort hjælpe uendeligt meget med at koordinere det hele på en effektiv måde.

Nedenunder ses en af deres skabeloner der er bygget specielt til dig der skal planlægge og bygge en digital markedsføringsstrategi. Med denne skabelon bliver det automatisk lettere at gå fra vision til aktion, og at sørge for at det hele bliver planlagt på den bedst mulige måde. Skabelonen er lavet med det formål, at sørge for at du som projektleder kan gå igennem dit markedsføringsprojekt uden at glemme noget, og at det sker så effektivt som overhovedet muligt.

Gantt-kort skabeloner inden for markedsførings

Sociale Medier er også et aspekt af markedsføring der bliver mere vigtigt for hver dag der går, og disse medier kræver også meget planlægning, da der konstant skal lægges nyt content ud. Her kan Teamgantts markedsføringsskabelon også bruges til at planlægge alle posts der skal på de sociale medier ned til mindste detalje. Med denne del af skabelonen kan der planlægges hvilke sociale medier der skal bruges, samt meget mere.

Gantt-kort skabeloner inden for markedsførings

Gantt-kort eller projektplan skabelon til planlægning af events

Events kræver altid enormt meget planlægning, og at mange forskellige afdelinger og faktorer spiller sammen på samme tid. Det at arrangere og afholde et event uden at planlægge inden og koordinere en masse arbejde inden må være enormt svært, hvis ikke umuligt – Hvorfor ikke gøre hele processen så let og hurtig som muligt? Først og fremmest har Teamgantt skabt denne skabelon der er perfekt til at planlægge en digital markedsføringsstrategi for eventet.

Gantt-kort skabelon til planlægning af events

Skal du holde et stort event for virksomheder? Nedenunder vil du også se et screenshot af en lille del af Teamgantts skabelon til events.

Med denne del af skabelonen er det muligt at effektivt håndtere alle de logistiske dele af eventet, som jo er en stor del af det at holde et stort event. Med denne skabelon kan du sikre dig at du ikke glemmer noget, samtidigt med at planlægningen og koordineringen af arbejdet optimeres så meget som muligt.

Gantt-kort skabelon til planlægning af events

Eventplanlægning kræver kort sagt bare, at man er vildt dygtig til at koordinere og planlægge tingene, så det hele bare spiller på selve event-dagen og her vil en god planlægningsskabelon hjælpe enormt meget.

Gantt-kort eller projektplan skabelon til softwareudvikling

Som projektleder for et større softwareudviklingsprojekt er der også enormt mange variabler der skal tages højde for, og det er altafgørende at man har styr på hvor i processen man er, og hvem der skal gøre hvad.

Her vil et eksempel være det at have overblik over de fejl (bugs) der er i softwaren og hele tiden sørge for, at der er en til at lave fejlene, og at sørge for at fejlene så også bliver fikset. Her er skærmbilledet nedenunder et eksempel på siden fra deres skabelon til softwareudviklingsprojekter, hvor man super nemt kan få overblik over de bugs der er.

Gantt-kort skabelon til softwareudvikling

Når det kommer til et softwareudviklingsprojekt, er det selvfølgelig også vigtigt, at man har en langtidsstrategi, så man ved fuldstændig hvordan man vil kommunikere sit produkt ud til verdenen, men også så man har mulighed for at vurdere om det går lige så godt med projektet som man havde håbet på. Her giver denne skabelon også rig mulighed for at følge med i udviklingen.

Gantt-kort skabelon til softwareudvikling

Gantt-kort eller projektplan skabeloner til byggebranchen

Som projektleder for et konstruktionsprojekt er der også mange variable at holde styr på, og det kræver uden tvivl god planlægning, at få det til at køre så effektivt som muligt. Med Teamgantts gratis Gantt-kort eller projektplan skabelon til konstruktionsprojekter er der mulighed for at styre alle disse variabler på en overskuelig måde.

Teamgantt har deres konstruktionsplanlægningsskabelon ”Byg et hjem”, som er helt perfekt til byggeprojekter. Denne skabelon er lavet specifikt til byggeprojekter og at sørge for at der ikke bliver glemt noget i farten.

Gantt-kort skabeloner til byggebranchen

Man kan også lave smarte tjeklister, som er perfekte at bruge til at holde øje med de daglige rutiner.

Øvrige Gantt-kort eller projektplan skabeloner

Med de administrerende og personlige projektplanlægningsskabeloner er der også god mulighed for at effektivisere flere forskellige processer. Med Teamgantts personlige og administrations planlægningsskabeloner er der flere forskellige muligheder. Her er der blandt andet ”track your teams time off” siden, som er specifikt lavet til at kunne måle teamets timer, syge dage osv.

Øvrige Gantt-kort skabeloner

Derudover indeholder skabelonen også en tjekliste, som hjælper med at sørge for at man får lavet alt hvad der skal laves. Nedenunder er der et skærmbillede af en typisk tjeklist, i dette tilfælde er det over en flytteplan.

Øvrige Gantt-kort skabeloner

Opsummering

Dette var altså et meget overordnet kig på nogle af de forskellige gratis projektplanlægnings skabeloner som Teamgantt tilbyder på deres platform. Der er dog så mange at vælge imellem, at det bare er med at prøve dem af og hen ad vejen finde ud af hvilke der virker bedst for dig. Hvis man ikke vil bruge en skabelon, er det jo også en mulighed at bygge sin helt egen med deres services.

Hvilken type Gantt-kort eller projektplan skabelon du skal bruge til dit projekt, kommer naturligvis an på, hvilket projekt du er i gang med. Når det så er sagt, så er det dog selvfølgelig heller ikke så specielt vigtigt, hvad navnet på den skabelon du bruger er, men mere at funktionerne i skabelonen passer perfekt til dit projekt og kan hjælpe dig med at effektivisere.

Prøv de forskellige Gantt-kort eller projektplan skabeloner af og find ud af hvilke der passer til – Det kan være at en af dem hjælper dig med at spare enormt meget tid.

Lav din egen skabelon

Efter at have nævnt nogle af alle disse smarte skabeloner er det dog også vigtigt at nævne, at man jo selvfølgelig også selv kan opbygge en skabelon helt fra bunden af, så den er specifikt lavet til det projekt du skal styre. Her vil du altså have mulighed for at lave en skabelon i Teamgantt, og derefter markere den som “Mark as Template” – se billede nedenfor:

Lav din egen Gantt-kort skabelon

Derefter kan du næste gang du starter et projekt vælge denne skabelon i en dropdown menu:

Lav din egen Gantt-kort skabelon

Denne feature bruger jeg meget i TeamGantt, jeg har altid nogle standard skabeloner som jeg starter mine projekter med, for med dem har jeg et godt udgangspunkt som er med til at sikre at jeg husker alt. Kender du ikke allerede til TeamGantt, så vil jeg råde dig til at læse mine to indlæg:

Mest populære indlæg:

Picture of Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.
Følg os på LinkedIn her:

Download bøger og se webinar: