Et gratis og godt alternativ til Microsoft (MS) Projects

Microsoft Project planlægningssoftware bruges af mange større virksomheder og har længe været the-go-to løsning for projektplanlægning. Og engang var det nok også det bedste værktøj på markedet, sådan er det bare ikke længere.

Men på trods af at det er et ældre værktøj (eller måske på grund af det), så foretrækker mange projektledere og mellemstore virksomheder i dag Microsoft Project alternativer, fordi Microsoft Project projektfiler normalt er meget store og ikke altid kan deles let online.

Dog har Microsoft nu lavet en online løsning, der skulle løse dette. Hvilket giver dig mulighed for at tilgå projektplanen online, uanset hvor du er, og du kan nemmere dele projekterne med dine kolleger, kunder eller leverandører. 

Men desværre give bare navnet Microsoft Project giver mig en uro i kroppen, der bedst kan beskrives af Jim Carrey i Dum Dummere… 

Microsoft planner

Jeg har desværre tidligere været tvunget til at bruge Microsoft Project, og det har ikke været en god oplevelse. Jeg synes det, er et tungt værktøj, som ikke er særlig handy at bruge, man kunne lige så godt bare have lavet et Gantt kort direkte i Excel i stedet. Hvilket jeg nu heller ikke vil anbefale nogle (selvom der desværre er mange, som gør det) 

At lære at bruge Microsoft Project planlægningssoftware (Microsoft Project Online) kan vise sig at være vanskeligt for nogle, fordi det er et kæmpe program, som kræver erfaring for at mestre. 

Microsoft Project Online integreres nemt med andre Microsoft Office-produkter – men det fungerer kun på Windows-platforme. Der er ikke integrationer til Slack, Trello, eller nogle andre værktøjer du måske bruger. 

Det er et typisk Microsoft værktøj, der ikke er lavet med fokus på brugervenlighed, og hvor de ikke rigtig har hørt efter, hvad kunderne egentlig står og mangler. 

Det er alt for gammeldags, og kræver alt for mange ressourcer for en projektleder bare at opdatere projektplanen til, at jeg ønsker nogensinde at arbejde i det. 

Jeg er måske lidt hård ved Microsoft her, men de fortjener det desværre. Der er ikke meget godt at sige om Microsoft Projects.

I dette indlæg vil jeg gå igennem TeamGantt’s online projektledelses software, som er et helt perfekt alternativ til Microsofts ”Microsoft Project” software. Dette software er vildt god til dig der ønsker et software program, som gør det meget lettere at lede og administrere et projekt. Læs videre for at lære mere om TeamGantt’s gode projektledelses software.

Moderne projektledelses software er tilgængeligt på internettet fra enhver enhed og perfekt til samarbejde. Det er let for enhver at bruge, og samtidigt ekstremt effektivt. TeamGantt’s intuitive online projektledelses software er det perfekte Microsoft Project alternativ.

Hvad er det bedste online alternativ til Microsoft Project?

Er du en projektleder som leder efter det bedste gratis alternativ til Microsoft Project?

Måske er du træt af Microsoft’s høje pris og ineffektivitet, og vil gerne have et let og intuitivt program, som er nemt at bruge. Eller måske bruger du en Mac til arbejdet og har brug for et alternativ til Microsoft Project, som er tilgængeligt på MacOs.

Der er ikke mangel på Microsoft Project alternativer. Spørgsmålet er dog: Hvad er det bedste Microsoft Project alternativ? TeamGantt’s software kunne meget vel være svaret til det spørgsmål.

Oversigt over TeamGantt vs. Microsoft Project

Intuitivt interface med en minimal læringskurve

TeamGantt

Dette projektledelsessoftware er enormt nemt at bruge. Du vil have det oppe at køre på ingen tid, takket være den minimale læringskurve. Derudover er der ingen mangel på features. TeamGantt er intuitivt, hvilket gør det til det perfekte alternativ til Microsoft Project.

De fleste bruger kun en meget lille del af store projektledelses softwareprogrammer. Derfor har TeamGantt fjernet alle de unødvendige features og fokuseret på at gøre de essentielle features langt simplere at bruge og langt mere effektive. Et eksempel på dette er ”drag-and-drop” afhængigheds featuren.

Microsoft Project

En af de typiske klager ved Microsoft Project er at det er alt for komplekst at bruge og har en meget stejl læringskurve. Du har selvfølgelig bedre ting at bruge din tid på end af bruge timer på at lære hvordan Microsoft Project virker, og alle deres ubrugelige features.

Og hvis dit hold derudover ikke kan finde ud af at bruge det, så vil det blive enormt svært at få alle på teamet til rent faktisk at bruge redskabet. Det betyder at endnu mere tid spildes på at holde projektet up-to-date og at få holdet til at bruge programmet. Hvis du leder efter et projektledelsesprogram, som dig og dit team lynhurtigt kan komme i gang med, så er Microsoft Project altså ikke det bedste valg.

Samarbejde og kommunikér med lethed

TeamGantt

Kommunikation er altafgørende for et projekt. TeamGantt gør det nemt for dig og dit hold at samarbejde om et projekt, så vigtige detaljer eller deadlines ikke bliver overset.

Når dit hold er online på projektet kan i sende kommentarer og dokumenter til hinanden, og sørge for at opgaver og milepæle bevæger sig fremad. På den måde holdes alle kritiske filer og beslutninger på en central platform.

Er du bekymret over at dit team ikke tjekker op på TeamGantt hver dag? Her kan du helt simpelt ”tagge” en bruger, og så vil de automatisk få en e-mail notifikation, så de er klar over den nye opdatering der er at finde på platformen.

Microsoft Project

Da Microsoft Project ikke støtter flere brugere, foregår samarbejde typisk på andre platforme.

For nogle projekter vil du muligvis bruge Microsoft Project til at planlægge og følge med i projekter, og et andet koordinationsredskab til at holde teamet opdateret. Her kan du dog risikere at klienter ikke får opdateringerne, så dem ender du med at kommunikere med over mail.

På andre projekter kan det være at e-mail er dit primære samarbejde redskab. At følge med i alle de forskellige e-mailtråde og vedhæftninger kan dog hurtigt blive meget svært.

Adgang for hele holdet (Selv på en Mac)

TeamGantt

TeamGantt virker på enhver computer. Ingen downloads eller installeringer er krævet. Derfor behøver du ikke at finde andre platforme til at opdatere dem, som f.eks. har en Mac. Det er et nemt alternativ til Microsoft Project for Mac brugere på dit hold.

Alt efter hvilken plan du har, kan du invitere nogle eller alle af dine holdmedlemmer som brugere på et projekt. TeamGantt gør det muligt for dig at lave tilladelser både på konto-niveau og projekt-niveau, så du kan kontrollere hvem der har adgang til hvad.

Det kan være at du kun vil give interessenter mulighed for at følge med og se filen, mens holdmedlemmer skal have adgang til at redigere i de forskellige filer, så de kan opdatere dem eller lave samarbejde. Projektressourcer giver dig fleksibiliteten til generelle kategorier eller ikke-kritiske enheder uden at tælle op imod din plans brugerbegrænsninger.

Microsoft Project

Microsoft Project kan ikke installeres på en Mac, så det begrænser både brug og adgang til programmet.

Du kan lave ressourcer og uddele opgaver. Disse ressourcer er dog ofte dine holdmedlemmer, som skal blive fortalt om nye opgaver eller deadlines. Fra tid til anden skal du også dele tidslinjen med eksterne interessenter. Medmindre alle har Microsoft Project og kan åbne store .mpp filer, så er det eneste alternativ for at dele dette projekt enten af eksportere det ud som en PDF eller at copy-paste formatets data i Excel.

Se flere forskellige projekter på en gang

TeamGantt

Projektledere skal kunne se det fulde billede af alle de projekter der er i gang. TeamGantt gør det muligt for dig at åbne flere forskellige projekter, så konflikter hurtigere kan opdages og der kan planlægges nemmere. Der er ikke nogen grund til at skifte frem og tilbage mellem projekter eller åbne/lukket eksisterende projektfiler.

Microsoft Project

Det er ikke nogen nem opgave at se flere forskellige projektbilleder på en gang i Microsoft Project. Ineffektiviteten kan virkelig forsinke dig når du forsøger at undgå at planlægge konflikter og rapportere alle de forskellige projekter, som du håndterer.

Alt samlet i et sted

TeamGantt

Som en projektleder er din værste fjende at miste overblik. Det er derfor vigtigt, at du planlægger det hele i kalenderen og derefter kan se det hele i et simpelt view. Med TeamGantt bliver alle din planlægninger, ressourcer og estimater gemt direkte på TeamGantt kortet, så du ikke skal spilde tid på at lege rundt med kortet for at finde detaljer.

Microsoft Project

Hos Microsoft Project er det meget tydeligt, at alt data bliver spredt udover mange forskellige steder. Det betyder, at du skal navigere langt ud for at finde ressourcer som planlægning og estimater. At hoppe frem og tilbage mellem skærme gør det nemmere at glemme alt om vigtige detaljer og er bare generelt set super ineffektivt.

Spar tid med dynamiske skabeloner

TeamGantt

Over længere tid vil nogle af dine projekter begynder at se, føles og opføre sig på samme måde. Strukturen, flowet, afhængigheder, og tidslinjer deler karakteristikker. Med TeamGantt kan ethvert projekt også være en skabelon. Som det projekt udvikler sig, udvikler skabelonen sig med det. Ikke behov for outdated skabeloner længere!

Du har også adgang til et bibliotek af ready-made projekt skabeloner for at hjælpe dig med at spare tid. Der er skabeloner til industrier som markedsføring, design og kreativitet, byggebranchen, softwareudvikling, ingeniørarbejde og mere. Og listen vokser fortsat!

Microsoft Project

Mens Microsoft Project gør det muligt for dig at skabe skabeloner er disse skabeloner statiske billeder. Hvis det originale projekt du brugte til at lave en skabelon, udvikler sig over tid, skal du selv lave disse ændringer manuelt i Microsoft Project. Det er bare endnu en ting du skal tilføje til din to-do liste.

Hav styr på dine deadlines med ”time tracking”

TeamGantt

Deadlines er bevægelige mål, ikke? Dette forstår TeamGantt godt, selvom de fleste projektledelsesprogrammer ikke gør. Hvis du skal flytte en tidslinje, ændre et mål, eller se hvor langt væk du er kommet fra Plan A, så er TeamGantt super godt. En ”multiple baseline” feature gør det muligt for dig at skifte mellem planer og få det hele tilbage på sporet igen.

Derudover, med ”time tracking” bygget ind i programmet kan du se tid brugt vs. Estimeret tid brugt på alle dine opgaver. Dette gør det nemt at opdage hvilket arbejde der er sent på den, før du kommer til det punkt hvor en deadline er misset.

Microsoft Project

Når deadlines ændrer sig, kan det være svært at ændre din plan i Microsoft Project uden at ødelægge ting andre steder. Det at forsøge at spore projekter og holde dem opdateret med det komplekse og stive interface kan hurtigt blive et mareridt.

Fremlæggelse af projektplanen gjort nemt

TeamGantt

Fremlæggelser er vigtige. Og ligeledes hvordan de ser ud. Med TeamGantt ser det hele præsentabelt ud, uden du overhovedet forsøger. Du kan sende et ”view-only” link til dit projekt, tilføje et gantt diagram til en hjemmeside, downloade filen med blot et par klik, eller printe en flot PDF.

Microsoft Project

Dem der har ledt efter et Microsoft Project alternativ har alle sammen haft det problem med at skulle gøre det hele præsentabelt. Hvis du kun har Microsoft Project til at dele opdateringer med dit hold eller interessenter, er det meget kompliceret. At sende en hurtig opdatering ud skulle være problemfrit, specielt hvis en klient sidder og venter på din opdatering.

Tjek nemt projekt sundhed gennem hele din portefølje

TeamGantt

Vil du gerne hurtigt se hvordan det går med alle dine projekter? TeamGantt’s projekt ”Health Report” giver dig et hurtigt overblik over hele din portefølje, så du kan se hvad der går godt og hvad der går knap så godt. Identificer hurtigt problemområder og adressér hvad der skal forbedres. Det er også lavet til at være perfekt til on-screen deling i møder for at holde dit hold eller interessenter opdateret.

Microsoft Project

At finde ud af dit nuværende stadie af et projekt er ikke en nem opgave i Microsoft Project – specielt hvis du vil opdage problemer før de bliver et uopretteligt problem for dit projekt. Vær forberedt på at ende ud med at sidde i lang tid for at finde de seneste opdateringer, og endnu længere tid for at samle alle de vigtigste data i en rapport.  Selv derefter vil du måske have svært ved at forstå dataene og svært ved at opdage opgaver der mangler en hjælpende hånd.

Mest populære indlæg:

Picture of Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.
Følg os på LinkedIn her:

Download bøger og se webinar: