Scrum Master løn – Så meget tjener en Scrum Master!

I dette indlæg vil jeg kigge på, hvad en Scrum Master egentlig tjener, og hvad du kan forvente at tjene som Scrum Master. 

Da jeg lavede oversigten, viste det sig, at der er en stor forskel på den gennemsnitlige månedsløn alt efter hvor i landet, du arbejder som Scrum Master. Så jeg har derfor brudt lønnen ned på område også.

Der er et stor spænd mellem hvad en Scrum Master tjener. I dette indlæg kan du grave lidt længere ned i hvad en Scrum Master tjener i netop dit område.

Hvor meget tjener en Scum Master generelt?

Bruttolønnen for en Scrum Master ligger mellem 35.684 – 60.350 for hele landet. Men det vil variere alt efter område og erhvervserfaring. Det er typisk disse faktorer, der primært påvirker lønnen. Men det at tage et Scrum Master kursus kan for mange hjælpe dem til et løft i deres nuværende lønniveau med helt op til 22%, særligt tidligt i deres karriere.

Hvad er en Scrum Master?

En Scrum Master er en af de vigtigste brikker i Scrum-puslespillet. Han/hun er bindeleddet mellem udviklingsteamet og resten af forretningen. Du koordinere opgaver, ønsker fra kunder og sikrer at udviklerne ikke bliver forstyrret unødvendigt i deres arbejde. 

Det er Scrum Masteren som sikrer at projektet bliver drevet agilt. Han/hun har til ansvar at alle scrum principper overholdes, samt at de nødvendige møder bliver afholdt rettidigt og inden for rammerne sat af Scrum metoden. 

Det er ikke en nem opgave at være Scrum Master, der er altid mange bolde i luften, hvor du har til ansvar at gribe dem alle, og sende dem videre i systemet. 

Men det er en rigtig spændende rolle at sidde i, men ved nemlig aldrig helt hvad der kommer til at ske. 

Nedenfor kan du se en oversigt over hvad en Scrum Master generelt tjener i dit nærområde.

Område:Månedsløn:Baseret på:
Gennemsnit i DK 50.034 kr. pr. måned109 personer
Storkøbenhavn51.384 kr. pr. måned70 personer
Nordsjælland54.250 kr. pr. måned53 personer
Fyn47.603 kr. pr. måned22 personer
Nordjylland47.593 kr. pr. måned20 personer
Midtjylland47.491 kr. pr. måned29 personer
Sydjylland46.905 kr. pr. måned25 personer
Bornholm, Grønland, Færøerne50.971 kr. pr. måned24 personer
Kilde: https://www.jobindex.dk/tjek-din-loen/

Den gennemsnitlige månedsløn ovenfor er et gennemsnit lavet ud fra oplysninger fra de CV’er, der er i Jobindex’ database. Alle tallene er bruttoløn, det vil sige før skat, og er oplyst af de individuelle brugere, der har oprettet deres CV på Jobindex. Derfor kan Jobindex ikke garantere for nøjagtigheden. Men det giver dig en god indikation for, hvad du kan forvente at få i en stilling inden for Scrum Master.

Skal man have et kursus for at blive Scrum Master?

Det er ret svært at arbejde som Scrum Master uden at kende til Scrum Metoden. Så du skal næsten tage et Scrum Master kursus for at kunne arbejde som Scrum Master.

Tjener man mere som Scrum Master hvis man er certificeret?

Men en rapport fra Project Management Institute med mere end 32.000 personer, viste, at projektledere med en projektlederuddannelse tjente i gennemsnit 22% mere i gennemsnit end projektledere, der ikke havde en formel projektlederuddannelse. Læs eventuelt den store 360 siders rapport her. En 22% lønforhøjelse er for de fleste ret signifikant, mange er vant til at få 1-2% om året, for at holde den samme løn i forhold til inflationen.

Hvor meget koster et Scrum Master kursus?

Netop dette har jeg skrevet om i dette indlæg. Men den korte udgave er at det koster mellem 6.000 – 14.000 kr. Mit Scrum Master kursus er det billigste på markedet, til bare 5.999 kr. ekskl. moms.

Mest populære indlæg:

Picture of Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.
Følg os på LinkedIn her:

Download bøger og se webinar: