Den ultimative guide til Confluence!

Alt dit arbejde kan laves, organiseres og samarbejdes om, et enkelt sted. Atlassian Confluence er en vidensbase og samarbejdes-workspace for dine projektgrupper. Dynamiske sider tillader at brugerne eller projektgruppen kan arbejde på hvilket som helst projekt eller koncept ved at opfordre dem til at udvikle, forstå og samarbejde på det.

Workspaces hjælper projektgruppen med at strukturere, organisere og dele arbejde, så alle i projektgruppen kan få adgang til institutionel ekspertise og de ressourcer, som projektgruppen har brug for at levere deres bedste arbejde.

Lad os tage et nærmere kig på Atlassian Confluence.

Sådan får du mest muligt ud af Confluence

I dette indlæg vil jeg lære dig hvordan du kan bruge Confluence som en ekspert, uanset om du har prøvet det før eller aldrig har hørt om det.

Du vil lære hvordan du:

 • Etabler vel-organiseret places og rooms
 • Laver gode sider og mødenoter
 • Finder hurtigt frem til fakta og viden
 • Bruger velkendte integrationer for at arbejde hurtigere

Brug Confluence til Dokumentation

Jeg vil bl.a. lære dig hvordan du kan bruge Confluence til dokumentation gennem denne guide.

 • Det at lave et Dokumentation Space-Atlassian Confluence gør det nemt at bygge spaces. For at begynde på din dokumentation, så vælger du blot Spaces > Create personal space fra Atlassian Confluence overskriften.
 • Spar tid ved at genbruge indhold – Du kan genere et udtryk, en frase eller et paragraf en gang og bruge det på så mange forskellige sider som du vil. Du kan også genere et produkt versionsnummer for forskellige sider på samme tid.
 • Brug sideskabeloner
  • Naviger til confluence siden > Generel Konfiguration
  • Fra listen til venstre, vælg Global Templates and Blueprints
  • I toppen til højre, tryk på Add global page template knappen
  • Lav din egen side og tryk på Save
 • Lav et draft af dit arbejde – Du vil ikke have at brugeren ser halvt-færdige sider, fordi det meste papirarbejde skal gennemtjekkes inden det er færdigt.
 • Brug links og ankertekster – Det er nødvendigt i enhver dokumentation side at kunne forbinde en side til en anden. Du kan bruge deres anker makro til at lave ankertekster i dine dokumenter, som kan blive forbundet til hvor som helst.
 • Makroer er meget brugbare – Atlassian Confluence kommer med en bred vifte af makroer, inklusiv nogle få, som er specielt brugbare i teknisk dokumentation.

Brug Confluence til Content Management

Content Management (CM) referer til en gruppe af processer og teknologier, som faciliterer overtagelsen, ledelsen og offentliggørelsen af information i hvilken som helst form eller medie. Lad os kigge på hvordan dine projektgrupper kan bruge confluence til content management.

Der er tre gode metoder man kan bruge til at konvertere Atlassian Confluence om til et content management system og direkte publiceringsmateriale.

 • Brug Confluences standard tema – Her skal du blot ændre browser tilladelser af de relevante Confluence spaces eller hjemmesider, og indholdet er nu tilgængeligt online.
 • Gør brug af et tema add-on – Denne metode gør det muligt for dig at hurtig offentliggøre indhold direkte fra Confluence, mens det også giver flere brugerdefineringsmuligheder – alt sammen uden behovet for at investere i at lave et tema.
 • Brug Scroll Viewport – På samme måde som Atlassian Confluence gør – Scroll Viewport er brugt til at bruge alle af Atlassians Confluence forfatteri og sociale muligheder.

Confluence Brugerdokumentation

Dokumentation er lige præcis hvad du tænker det er: et sæt af noter. Dokumentation i Atlassian Confluence er mere teknisk kontekst, der som regel er tekst eller diagrammer, som er der sammen med et stykke software.

Typer af dokumentation

 • Ekstern dokumentation
  • System dokumentation – System dokumentation beskriver kode, APIs og andre mekanismer.
  • Slutbruger dokumentation – Den mest tydelige form for dokumentation er altid bruger dokumentation.
 • Intern dokumentation
  • Projektgruppe dokumentation – Projektgruppe papirarbejde klargør de opgaver, som der udøves, så folk kan arbejde som en projektgruppe.
  • Reference dokumentation – Virksomheden drager fordele af reference dokumenter, fordi de uddanner dem på relevante emner.
  • Projekt dokumentation – Naturligvis, så er projektdokumentation meget projektspecifikt, og det tilføjer struktur til produkt skabelse.

Ny til Confluence Community Gruppe

Det at gruppere brugere i Atlassian Confluence software er et perfekt måde for Confluence administratorer til reducere mængden af arbejde der er nødvendigt, når tilladelser og begrænsninger skal håndteres. På den anden side, så er confluence grupper ekstremt hjælpsomme til dem, som er admin og kan tilføje side-begrænsninger.

Du vil måske delegere en samling af workspace godkendelse til en kategori frem for til hver specifikke situation, hvis du er workspace admin. Du vil måske også tilføje og fjerne side begrænsninger for confluence grupper som side admin med “Add/Delete Restrictions” adgang.

Hvorfor har du brug for Confluence?

Brug af Confluence på en virksomheds-bred skala.
Atlassian Confluence redskaber virker som planlagt.
Atlassian Confluence redskaber gør det muligt for dig at kommunikere med andre og læsere.
Confluence er en web-baseret teknologi, som tilbyder fuld klarhed når du laver indhold.

Lær terminologien at kende

Dashboard – Atlassian Confluence dashboardet er den første skærm, som en bruger der er logget ind vil se. Dashboardet giver et kort overblik af projektgruppens mest nylige udviklinger og brugerens mest nylige opdateringer. Dashboardet viser også de spaces, som projektgruppen tilhører. Dashboardet kan yderligere tilpasses ved at redigere det globale layout format af dashboardet. Dashboardet giver projektgruppen alle de ressourcer, som de har brug for, for at finde hjemmesider.

Spaces – Her er spaces er brugt til at arrangere teksten. Der er ikke noget fast antal af områder der skal bygges. Brugeren kan lave uendeligt mange rum, hver med deres specifikke formål.

Space sidebar – Sidebaren er en sidemenu, som kan lukkes ned, der er fundet ved spaces og på sider. Den er brugt til at navigere rundt mellem sider. Siderne er vist som en hierarkisk struktur.

Hovedmenu – Confluence logoet og en standard menu med brugerdefinerbare muligheder – Spaces, People, Create, Support, Updates, og personlig blog management, er tilgængelige på alle hjemmesider. Du kan nemt redigere menuen og yderligere menuvalg kan ses, hvis brugeren spørger efter det.

Skab funktionalitet – “Build” featuren er brugt til at skabe nye sider i den ønsket hierarkiske rækkefølge i de valgte workspaces. Denne feature vil jeg gå mere i dybden med i resten af indlægget.

Sådan laver du og håndtere dine egne spaces og sider

Step 1: Lav dit space

Vælg den type af space du vil skabe.

Step 2: Lav nye sider

Du kan starte med en blank side eller vælge en af dem er tilgængelige. Forældresiden er den første side, du laver. Alt efter hvordan du vælger at organisere dit space, så kan du generere efterfølgende sider under denne forældreside eller som en separat side.

Step 3: Formatering af valgmuligheder

Platformen har et bredt udvalg af tekst-formaterings og visnings-muligheder.

Ofte Stillet Spørgsmål

Hvad er Atlassian Confluence brugt til?

Atlassian Confluence er en wiki-networking platform som assistere projektgrupper i at kommunikere og dele information på effektiv vis. Du vil måske optage projekt specifikationer og uddelegere opgaver til individuelle brugere.

Hvad er den bedste måde at bruge Confluence på?

Brug confluence til at vurdere antallet af spaces der skal opbygges.
Brug noget tid på at beskrive sidestrukturen.
Gør brug af hjemmesideskabeloner.
Brug Confluence makroer til at øge produktivitet.

Hvordan kommer man igang med Atlassian Confluence?

Naviger til Confluence siden.
Vælg “Build Space” fra hjemmeskærmen.
Vælg den type af space du vil bygge.
Udfyld Space navnet, Space key, og andet relateret information.
Konfigurer tilladelserne til dit space.
Tryk på Create.

Hvad er forskellen mellem Jira og Atlassian Confluence?

Jira er et projektledelses værktøj der er brugt af mere end 65.000 forretninger. Det kan assistere med alt fra produktskabelse til vin-samlings håndtering, og Atlassian Confluence redskabet er en vidensbase og håndterings applikation, som gør det mere simpelt at organisere nedskrevet materiale.

Mest populære indlæg:

Picture of Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.
Følg os på LinkedIn her:

Download bøger og se webinar: