Hvad laver en digital projektleder?

Digitale projektledere holder kommunikationen kørende, afstemmer forventninger og holder styr på prioriteterne, så alle forstår deres rolle i projektets gennemførsel. De laver en projektplan og arbejder aktivt for at løse problemer, så projektet bliver på sporet.

En digital projektleder fører tilsyn med planlægningen, sporingen og leveringen af tech-tunge projekter, som typisk foregår online. Uanset om det er arbejde med klienter på et kreativt bureau or lede et internt team under udviklingen af et digitalt produkt, så er målet fuldstændig ens: Projektet skal færdiggøres til tiden og indenfor budgettet, med så lidt stress som muligt.

Selvfølgelig handler digital projektledelse om mere end datoer samt kroner og øre. En digital projektleder skal opbygge tillid, lede beslutninger og sørge for at alle er tilfredse med arbejdet. Derfor er det vigtigt at være god til kommunikation og tænkte strategisk omkring projektets overordnede linjer.


Mangler du et godt projektstyringsværktøj?

Jeg bruger selv MeisterTask til mine projekter! Jeg er forbløffet over hvor nemt MeisterTask er, og den har den lækreste og mest intuitive brugergrænseflade jeg har set i noget værktøj. MeisterTask har alle de funktioner som jeg har brug for out-of-the-box, uden at jeg skal bøvle med plugins eller power-ups. Der er alt fra Gantt-kort til advancerede automatiserings regler.


Flere slags roller for digitale projektledere

Der er mange muligheder når det gælder digital projektledelse. Du har masser af muligheder for at finde en rolle som digital projektleder, der passer til dine færdigheder og interesser.

Her er et udvalg af projekter du kan arbejde med som digital projektleder:

 • Software og udvikling af apps til mobil
 • Websitedesign og -udvikling
 • Digitale marketingskampagner
 • UX/UI design
 • Content strategy
 • SEO/SEM

Hvilke ansvarsområder har en digital projektleder?

Der er ikke to job der er ens, men de fleste digitale projektledere deler de samme kerneområder. Denne liste giver dig et indblik i de vigtigste ansvarsområder for en digital projektleder:

Hvilke færdigheder skal en digital projektleder have?

Mange digitale projektledere er endt i rollen på et eller andet tidspunkt undervejs i deres karriere. De har måske en baggrund i digitalt indhold, marketing, design eller udvikling. Denne slags erfaring kan give dig en fordel, men det er ikke et must for succes.

En god digital projektleder er en go-getter med styr på teknikken, som bringer følgende færdigheder til bordet:

 • Detaljeorienteret med flair for planlægning og organisering
 • Evne til at håndtere flere opgaver
 • Fleksibilitet til at holde styr på skiftende prioriteter
 • Proaktive færdigheder i problemløsning
 • Klar og ærlig tilgang til kommunikation
 • Empatisk mindset, der ser det bedste i folk
 • Evne til at navigere konflikter med sindsro
 • Diplomatiske forhandlingsevner
 • Selvsikker under præsentationer til en gruppe
 • Evne til at lære nye teknologier hurtigt og nemt
 • Erfaring med forskellige systematikker i projektledelse

Hvor meget tjener en digital projektleder?

Som digital projektleder, har du masser af muligheder for at øge dit lønniveau i takt med at du bevæger dig frem i din karriere. Men de tjener i snit 48.446 kr. pr. måned ifølge Jobindex “Tjek din løn”. Nedenfor kan du se det fordelt ud på forskellige områder i Danmark.

Område:Månedsløn:Baseret på:
Hovedstaden51.142 kr. pr. måned128 personer
Øvrige Sjælland51.666 kr. pr. måned21 personer
Syddanmark48.628 kr. pr. måned63 personer
Midtjylland46.209 kr. pr. måned87 personer
Nordjylland47.085 kr. pr. måned37 personer
Grønland & Færøerne52.942 kr. pr. måned26 personer
Kilde: https://www.jobindex.dk/tjek-din-loen/it-projektleder


Brug for hjælp til andet?

Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.

Del dette indlæg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Gratis bog om effektiv projektledelse

Få tilsendt denne 193 siders ebog: “Effektiv projektledelse – Din trin-for-trin guide til at drive succesfulde projekter” bare ved at tilmelde dig nyhedsbrevet. 

Du vil ikke blive spammet med e-mails, og du kan afmelde dig nyhedsbrevet igen når som helst.

Vind et kursus i Agil Projektledelse til en værdi af 6.000 kr.

Skriv dig op til nyhedsbrevet nedenfor og vær med i lodtrækningen om et kursus i Agil Projektledelse til en værdi af 6.000 kr.

Scrum-metoden er den mest populære agile projektledelsesmetode i verdenen! I dette kursus lærer du alt hvad du skal vide for at kunne arbejde effektivt med Scrum i din organisation. Du får også muligheden for at blive certificeret i agil projektledelse.

leon-Oalh2MojUuk-unsplash

Kursus i agil projektledelse - Scrum kursus

Står du og mangler en effektiv metode til at lede dine projekter ud fra? Så er det nu at du skal slå til! Du kan nemlig få et kursus i agil projektledelse for bare 2500,- På kurset lærer du alt hvad du skal vide for at drive effektive og succesfulde projekter ud fra den agile tankegang 😁