6 gratis E-bøger omkring effektiv projektledelse (2020)

Jeg har tidligere lavet et indlæg angående de bedste bøger om projektledelse, og det er et af de mest populære indlæg på bloggen. Bøgerne jeg skrev om der var alle fysiske bøger, derfor ville jeg også lave en alternativ vinkel med digitale bøger, og som var gratis.

Som projektleder er det vigtigt, at man konstant udvikler sine evner og søger at blive en bedre projektleder da det er et felt der udvikler sig markant for hver dag der går. Der findes mange bøger, som er skrevet af meget succesfulde projektledere, der ved hvad de snakker om. Et godt tip fra en god bog om projektledelse kan gøre den helt store forskel på, om dine fremtidige projekter bliver den helt store succes eller en fiasko.

Det kan dog blive dyrt hele tiden at skulle købe nye bøger. Selvom jeg stadig klart anbefaler, at du køber nogle gode bøger eller kurser til at opdatere og forbedre dine projektledelsesevner, så er der også en masse gode gratis e-bøger, at finde, som uden tvivl vil være enormt værdifulde for dig som læser.

Men det er klart at du ikke kan forvente det samme af en gratis e-bog som du kan af en betalt bog lige som dem i mit indlæg omkring bøger om projektledelse.

I dette indlæg vil jeg fremhæve 6 gratis e-bøger om projektledelse, som jeg selv har læst, og kan stå inde for, er din tid værd. Så lad os tage et kig på dem. Først og fremmest er der to gode gratis e-bøger at finde her der har fokus på projektledelse som helhed.

Project Management Can Be Easy – af EasyProjects

Denne bog er skrevet lidt anderledes end typiske projektledelses bøger, hvilket giver den nogle unikke guldkorn og en interessant vinkel. Forfatterne beskriver selv, hvordan dette ikke er en typisk ”projektledelsesbog”, men simpelthen en bog til folk der ”har et projekt der skal færdiggøres”.

Denne vinkel gør altså, at denne bog springer lidt over de typiske metoder og teknikker, en projektleder har lært og udelukkende fokuserer på, hvordan du mest effektivt kan få et projekt færdiggjort.

The Beginner’s Guide To Project Management Methodologies – af Wrike

Selvom det nogle gange kan være lidt tungt, kan man bare ikke komme uden om, at valg af metode og eksekvering af den valgte metode er enormt vigtigt, når det kommer til projektledelse. Derfor er denne bog virkelig god, og en bog man med fordel kan gemme på computeren, så man hurtigt lige kan kigge den igennem, inden man starter et nyt projekt.

Denne bog fungerer nemlig som et overblik over de mange forskellige metoder, en projektleder kan følge, og forklarer ganske kort typiske misforståelser omkring disse metoder.

Derudover er bogen fyldt med illustrationer og grafer, der gør det super nemt at forstå de forskellige metoder og forskellene mellem dem.

Udover disse to fantastiske e-bøger vil jeg også fremhæve disse fire e-bøger, som har et fokus på den daglige gang som projektleder. Disse er også enormt værdifulde for dig, uanset om du er en gammel ræv inden for projektledelse med en masse projekter under bæltet, eller helt ny. Læs dem igennem – det kan aldrig skade! 

Project Management Tactics For Pros – af Netguru

Denne bog er god til den travle projektleder, der har flere forskellige projekter at drive på samme tid. Bogen har fokus på gode taktikker til et miljø, hvor der er travlt og det hele skal gå super stærkt. Der er fokus på, hvordan du kan optimere dine kommunikationsevner omkring projektet.

Et meget værdifuldt guldkorn, du vil finde i denne gratis e-bog, er deres færdiglavet lister af spørgsmål, som du kan bruge til møderne før og efter det projekt du skal lede.

Better Software & Stronger Teams – af ZenHub

Denne bog handler specifikt om GitHub, så hvis du bruger GitHub som samarbejdsplatform, vil denne bog være helt perfekt til dig. Bruger du ikke GitHub kan den stadig være interessant, da du så kan lære om et andet alternativ til den platform, du bruger og udvide din horisont.

Bogen er fyldt med skærmbilleder af GitHub og giver en dybdegående gennemgang af, hvordan en projektleder kan optimere sit brug af GitHub. Der er super mange guldkorn i denne bog om, f.eks. meget detaljeret gennemgang af estimering og meget mere.

A Guide To Project Management – af teamgantt

Denne bog er skrevet af Brett Harned og giver et super godt overblik over, hvad en effektiv projektleder bør gøre. Der er altså både fokus på de tekniske aspekter af jobbet, men også de bløde evner, der er nødvendige for at kunne levere et projekt på en god måde.

Denne bog er god at læse for at forbedre, eller måske bare minde sig selv om forskellige metoder til at håndtere ændringer, forholdet mellem klienten og holdet og meget mere. Jeg vil helt klart anbefale, at du læser den bog igennem, og ser om ikke der er nogle guldkorn, du kan tilføje til din bagage.

Resource Management for Project Managers – af teamdeck

Sidst men ikke mindst, vil jeg anbefale denne e-bog. Den er skrevet på en fantastisk brugervenlig måde og skærer fra alt unødvendigt materiale og giver dig klare punkter som du kan bruge i din daglige gang som projektleder.

Du vil f.eks. finde det de opremser simple, men effektive råd til dig som projektleder. Dette er råd, som du kan tage i brug allerede dagen efter du har læst bogen, og hurtigt vurdere om disse passer til din lederstil og dit projekt.

Det handler bare om at prøve de forskellige råd af og så selv vurdere, hvilke der virker for dig og, hvilke der ikke gør. Derudover er bogen også fyldt med praktiske tjeklister, som man eventuelt kan printe ud og have liggende i kontoret.

Jeg siger ikke, at du skal bruge disse tjeklister hver eneste gang du skal tage en beslutning, men ved at have dem liggende kan du lige køre øjnene over dem en gang imellem. Det er altid vigtigt at forfriske sin viden og holde den vedlige.

Opsummering

Dette var min liste over seks gratis e-bøger som kan hjælpe dig med projektledelse, som jeg virkelig vil anbefale, at du får læst. De omhandler alle projektledelse, men er skrevet af forskellige typer, og fra forskellige vinkler, så du kan hive små forskellige guldkorn ud af hver bog og bruge disse til at blive den skarpe projektleder, som du drømmer om at være.

Afslutningsvis kan du også hente min egen bog Effektiv Projektledelse nedenfor, den er 193 sider lang, og giver dig al den information du skal bruge for at drive projekter effektivt.

Mest populære indlæg:

Picture of Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.
Følg os på LinkedIn her:

Download bøger og se webinar: