Jeg har skrevet endnu en bog omkring projektledelse! Denne gang handler det omkring Scrum metoden. Du kan hente den nedenfor, alt hvad du skal gøre er at tilmelde til nyhedsbrevet nedenfor, så får du bogen tilsendt pr. mail.
Jeg har efterhånden drevet rigtig mange projekter, og jeg har i denne Scrum guide samlet min viden og erfaringer om, hvad der skal til for at drive et succesfuldt projekt uden at være ved at gå ned med stress.
Det var netop dette spørgsmål der fik mig til at skrive denne bog! Her er Scrum metoden genial, med den kan du let drive dine projekter.
Hent den gratis Scrum Guide nedenfor
Herunder er der et link, klik på det for at downloade bogen. Bogen er en guide, så du kan følge den næste gang at du skal til at starte et Scrum projekt.
Jeg håber virkelig at du vil give bogen en chance. Den er helt gratis, så der er ingen risiko i at prøve det. Jeg ønsker blot at dele min viden med verdenen.
I denne bog skriver jeg omkring Scrum, hvilket i dag er gået hen og blevet en af verdens mest anvendte projektledelsesmetode. Og det er der rigtig god grund til, så lad os dykke lidt ned i det denne bog. Men lad os starte med at kigge på helt grundlæggende hvad Scrum er.
Scrum er en agil måde at udvikle innovative produkter og services på. Billedet nedenfor vil vise hvordan denne process ser ud. Denne agile process starter ved at man laver en product backlog, hvilket er en prioriteret liste af opgaver som skal løses for at opnå et succesrigt produkt.
Man bruger så denne prioriteret backlog til at drive projektet ud fra, det gør man ved at sikrer sig at de vigtigste opgaver altid ligger højest i backloggen. På den måde ved man altid hvilken opgave der er den næste man skal gribe, det er nemlig den opgaver som ligger øverst på den prioriterede backlog. Det smarte med denne metode er at hvis du skulle løbe tør for ressourcer i dit projekt, hvad end det er penge eller tid, så ved du altid at du har fået de vigtigste opgaver med i projektet, da du løbende har prioriteret opgaverne.
Man arbejder med opgaverne op en helt speciel måde, for man arbejder nemlig i det som hedder Sprints. Dette betyder at man arbejder i små grupper, hvor man planlægger arbejde 4-6 uger frem i tiden, og fokusere udelukkende på de opgaver. Man laver alt arbejde i sådan sprints, både design, opbygning og test af slutproduktet. Så altså alt hvad der skal til for at færdiggøre det stykke arbejde der er sat af til at skulle være færdig i dette sprint.
Man vil typisk altid have mange flere opgaver på ens product backlog end man kan nå at løse i et enkelt sprint, og man vil derfor skulle planlægge mange sprints i løbet af projektet. Men i slutningen af hver sprint afholder man det der hedder et Sprint review møde hvor man gennemgår det arbejde der er blevet lavet i dette sprint, og enten godkender eller afviser opgaverne.
Så i slutningen af hver sprint skal der altså helst være et konkret produkt, som kan leveres til kunderne og brugerne hvis de bliver godkendt. Der må helst ikke være nogle opgaver som ikke er klar til at blive leveret til brugeren. Hvis nogle opgaver er så store at man ikke kan få dem med i et normalt sprint kan man vente med at lancere dem for kunderne, og bundle 2-3 sprints sammen, men det er ikke ønskværdigt. Da det hurtigt skaber flaskehalse i projektet.
Men udfyld formen ovenfor, så sender jeg dig en kopi med det samme. Så vil du lære alt omkring Scrum!