Sådan laver du en persona til dine projekter!

I dette indlæg skal vi kigge på hvordan og hvorfor du skal lave en persona til dine projekter.

Personas er en fantastisk måde at repræsentere din målgruppe på, og de kan være utroligt nyttige, når du planlægger produkter eller markedsføringskampagner. Ved at oprette en persona kan du få en bedre forståelse af dine kunders behov og ønsker, hvilket vil hjælpe dig med at træffe bedre beslutninger om din produktudvikling og dine markedsføringsstrategier.

At oprette en persona betyder ikke at du er nødt til at opgive din målgruppes faktiske demografiske data eller interesser. Det betyder blot, at du vil fokusere på en bestemt person, som er kendetegnende for din ideelle kunde.


Mangler du et godt projektstyringsværktøj?

Jeg bruger selv MeisterTask til mine projekter! Jeg er forbløffet over hvor nemt MeisterTask er, og den har den lækreste og mest intuitive brugergrænseflade jeg har set i noget værktøj. MeisterTask har alle de funktioner som jeg har brug for out-of-the-box, uden at jeg skal bøvle med plugins eller power-ups. Der er alt fra Gantt-kort til advancerede automatiserings regler.


Når du opretter en persona, bør du inkludere så mange detaljer som muligt. Jo flere oplysninger du har om din persona, jo bedre rustet vil du være til at lave beslutninger, der tager hensyn til deres behov.

Her er et eksempel på en persona:

  • Navn: Sarah
  • Alder: 35 år
  • Bopæl: Århus C
  • Beskæftigelse: Økonomiansvarlig
  • Familiestatus: Single, ingen børn
  • Interesser: Teater, film, rejser, mode, fitness

Ved at oprette en persona som Sarah kan du at få en bedre forståelse af, hvordan hun tænker og handler. Det vil hjælpe dig, når du skal træffe beslutninger om dit produkt eller din markedsføringsstrategi. Hvis du f.eks. planlægger en ny fitnesskampagne, vil du kunne målrette Sarah mere effektivt ved at tage hensyn til hendes interesser.

Når du opretter din persona, er det vigtigt at inkludere så mange detaljer som muligt. Jo flere oplysninger du har om din persona, jo bedre er du rustet til at træffe beslutninger, der tager hensyn til deres behov.

Medtag så mange detaljer som muligt i din persona, f.eks: Navn, Alder, Bopæl, Beskæftigelse, Familiestatus, Interesser og meget andet.

Dette vil hjælpe dig med at få en bedre forståelse af, hvordan de tænker og handler, hvilket vil være nyttigt, når du skal træffe beslutninger om dit produkt eller din markedsføringsstrategi. Hvis du vil vide mere om personas, kan du læse denne artikel

Skal man lave mere end en persona?

Hvis du har en klar forståelse af din målgruppe, er det nok bedst at holde dig til én persona. Hvis du har for mange personaer, kan det være svært at fokusere din indsats, og det kan resultere i, at dine budskaber bliver udvandede.

Men hvis du føler, at du har brug for at oprette mere end én persona, så sørg for, at hver persona er og har forskellige karakteristika. Dette vil hjælpe dig med at målrette hver persona mere effektivt.

Brug for hjælp til andet?

Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.

Del dette indlæg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Gratis bog om effektiv projektledelse

Få tilsendt denne 193 siders ebog: “Effektiv projektledelse – Din trin-for-trin guide til at drive succesfulde projekter” bare ved at tilmelde dig nyhedsbrevet. 

Du vil ikke blive spammet med e-mails, og du kan afmelde dig nyhedsbrevet igen når som helst.

Kursus i agil projektledelse - Scrum kursus

Står du og mangler en effektiv metode til at lede dine projekter ud fra? Så er det nu at du skal slå til! Du kan nemlig få et kursus i agil projektledelse for bare 2500,- På kurset lærer du alt hvad du skal vide for at drive effektive og succesfulde projekter ud fra den agile tankegang 😁