Hvad er Definition of ready i user stories?

Når en produktejer eller interessent opretter en user story, har han/hun typisk en god idé om, hvad historien skal opnå. Men for at sikre, at opgaven rent faktisk kan gennemføres af udviklingsteamet, skal den forfines og præciseres. Det er her, definition of ready kommer ind i billedet.

Definition of ready er et sæt kriterier, der skal være opfyldt, før en user story kan betragtes som “klar” til udvikling. Dette kan omfatte ting som at have defineret acceptkriterier, sikre, at alle nødvendige interessenter har sagt god for opgaven, og sikre, at der ikke er nogen tekniske hindringer, der kan forhindre historien i at blive færdiggjort.

Sikring af, at user stories er veldefinerede og “klar”, før udviklingen begynder, kan være med til at undgå unødvendige forsinkelser og frustrationer senere hen. Det er også med til at sikre, at udviklingsteamet forstår opgaven fuldt ud og rent faktisk kan udføre den inden for den aftalte tidsramme.


Mangler du et godt projektstyringsværktøj?

Jeg bruger selv MeisterTask til mine projekter! Jeg er forbløffet over hvor nemt MeisterTask er, og den har den lækreste og mest intuitive brugergrænseflade jeg har set i noget værktøj. MeisterTask har alle de funktioner som jeg har brug for out-of-the-box, uden at jeg skal bøvle med plugins eller power-ups. Der er alt fra Gantt-kort til advancerede automatiserings regler.


Det er især brugt i større organisationer hvor der er klar rammer og processer for den måde tingene skal køre på. Der er tit godkendelsesprocesser og faste trin alle projekter eller dele af projekter skal igennem inden de kan lanceres.

Det er i sådan tilfælde at man introducere et difinition of ready, så man sikrer at alle disse ting er på plads allerede inden man starter arbejdet, og derfor ikke skal stoppe op midtvejs, fordi man ikke lige havde det hele klar fra en start.

Men rykker derfor mere arbejde til analysefasen, for at at spare den senere i projektet.

Hvad sker der, hvis du ikke har en definition af “klar”?

Hvis du starter udviklingen uden at have alt på plads, kan du senere få problemer. For eksempel har du måske ikke alle de oplysninger, du har brug for, eller du kan støde på tekniske forhindringer, som kunne have været undgået, hvis opgaven havde været bedre defineret fra starten.

Dette kan føre til forsinkelser og frustrationer og kan i sidste ende påvirke kvaliteten af det endelige produkt. Derfor er det vigtigt at tage sig tid til at etablere en definition af klar, før man begynder på udviklingsarbejdet.

Det vil være med til at sikre, at user stories er veldefinerede, og at alle nødvendige interessenter er med på opgaven. Dette vil spare tid og frustrationer senere hen, og vil i sidste ende resultere i et bedre slutprodukt.

Brug for hjælp til andet?

Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.

Del dette indlæg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Gratis bog om effektiv projektledelse

Få tilsendt denne 193 siders ebog: “Effektiv projektledelse – Din trin-for-trin guide til at drive succesfulde projekter” bare ved at tilmelde dig nyhedsbrevet. 

Du vil ikke blive spammet med e-mails, og du kan afmelde dig nyhedsbrevet igen når som helst.

Vind et kursus i Agil Projektledelse til en værdi af 6.000 kr.

Skriv dig op til nyhedsbrevet nedenfor og vær med i lodtrækningen om et kursus i Agil Projektledelse til en værdi af 6.000 kr.

Scrum-metoden er den mest populære agile projektledelsesmetode i verdenen! I dette kursus lærer du alt hvad du skal vide for at kunne arbejde effektivt med Scrum i din organisation. Du får også muligheden for at blive certificeret i agil projektledelse.

leon-Oalh2MojUuk-unsplash

Kursus i agil projektledelse - Scrum kursus

Står du og mangler en effektiv metode til at lede dine projekter ud fra? Så er det nu at du skal slå til! Du kan nemlig få et kursus i agil projektledelse for bare 2500,- På kurset lærer du alt hvad du skal vide for at drive effektive og succesfulde projekter ud fra den agile tankegang 😁