Sådan skriver du en god jobansøgning til stillingen som projektleder

Har du fundet drømmejobbet som projektleder, og har du brug for hjælp til at skrive en ansøgning, der hjælper dig ét skridt tættere på at virkeliggøre drømmen? 

Eller er du måske en garvet projektleder, der trænger til at genopfriske de vigtigste råd omkring det at skrive en professionel ansøgning? 

Ligegyldigt, hvad din situation er, så er der visse punkter, som du bør holde in mente, når du skal udarbejde en god jobansøgning til stillingen som projektleder. I denne artikel giver vi dig vores bedst erfarede tips og trick til, hvordan du kan skrive en ansøgning, der åbner døren og bringer dig et skridt nærmere den projektlederstilling du drømmer om.

Hvor starter jeg med min jobansøgning?

Når du skriver en jobansøgning til en stilling som projektleder, skal du først og fremmest sørge for, at ansøgningen afspejler dine erfaringer og færdigheder fra arbejdsmarkedet. Det gælder både certificeringer, resultater, og dine soft skills. 

Det er enormt vigtigt at du læser jobannoncen grundigt igennem – gerne flere gange. Læg godt mærke til de specifikke krav der er nævnt i jobannoncen. Noter dem ned og brug dine erfaringer og færdigheder til at bevise, at du overholder de krav, som virksomheden har til deres nye projektleder. 

På den måde viser du HR eller rekrutteringspersonalet, at du har læst jobannoncen grundigt igennem, og at du er en relevant kandidat til stillingen.

Lær virksomheden at kende

Når du har læst jobannoncen grundigt igennem, er det tid til at lære virksomheden endnu bedre at kende. Vi anbefaler at du besøger virksomhedens hjemmeside og evt. sociale medier for at få mere viden om hvilken type virksomhed det er, hvad deres værdier er, og hvordan de adskiller sig fra andre virksomheder. 

Med denne information på hånden kan du bedre tilpasse jobansøgningen og dit CV, så du viser at du er det bedste match på netop det, som de selv sætter fokus på og værdsætter. 

Dette kan være en tung opgave, men heldigvis findes der CV-skabeloner, som du kan bruge til hurtigt at redigere dit CV, så det opfylder dine behov i forhold til det specifikke stillingsopslag.

Find ud af, hvem modtageren er

Hvis det er muligt, så henvend dig direkte ved fornavn på den person, der skal læse din ansøgning og vurdere om du inviteres til en jobsamtale. Det står ofte nederst i jobannoncen, og alternativt kan du forsøge at finde frem til det via LinkedIn. 

Når du i din ansøgning henvender dig direkte til en person, viser det at du har gjort en ekstra indsats, og så giver det et mere personligt og positivt førstehåndsindtryk.

Sådan skriver du ansøgningen, der skiller dig ud fra mængden

Hvorfor er du interesseret?

Start med at kommunikere, hvorfor du drømmer om netop dette job – og ikke hvor som helst, men netop i denne virksomhed. 

Kom med nogle ærlige og personlige grunde til, at virksomheden og jobbet er et perfekt match for lige netop dig. Så er der en god chance for at du fanger modtagerens interesse ret hurtigt.

Hvorfor er du det perfekte match?

Selvom du har en personlig interesse, kan vi ikke komme uden om, at du naturligvis også skal have de kompetencer, som virksomheden leder efter. Du skal derfor være sikker på, at du giver dette afsnit nok opmærksomhed. 

Husk på, at det fungerer bedst, når du nævner dine færdigheder i kontekst. På den måde forvandler du tørre fakta til interessante præsentationer, der forklarer de resultater du har opnået, samt hvordan virksomheden kan få gavn af dig.

Relevant erfaring inden for projektledelse

Her skal du vise den erhvervserfaring, du har opnået fra dine tidligere stillinger, samt hvilke virksomheder du har arbejdet for og hvor længe. Her viser du også, hvilke funktioner du har varetaget inden for projektledelse. 

Nævn projekter som du har gennemført. Hvordan det gik med budgettering, strategisk planlægning, procesforbedringer, risikostyring, teamledelse, kommunikation med forskellige parter osv. Sørg altid for at fremhæve de punkter, der virker mest relevante for jobbeskrivelsen.

Eksempler, eksempler, eksempler

Når du har listet dine færdigheder og fantastiske resultater, er det tid til at give specifikke eksempler. Nævn projekter, deres mål og resultater. 

Hvis du vil gå mere i dybden, kan du også fortælle om eventuelle udfordringer, du stødte på som projektleder, og hvordan du løste dem. Det er altid bedst at bruge målbare metrics her.

Industriens værktøjer og arbejdsmetoder

En oplagt måde at vise din viden om industrien og dine arbejdsopgaver som projektleder, er ved at vise din viden om relevante værktøjer og -metoder. 

Hvis du er certificeret inden for Scrum, PRINCE2, PMP (Project Management Professional), Agile eller andet, så er det vigtigt at nævne det. Det viser også rekrutteringspersonalet, er du villig til at lære og vokse i rollen.

Bløde færdigheder

Når du har gennemgået nogle af de mere ”ligetil” og faktuelle emner, er det vigtigt, at du også fremhæver dine blødere færdigheder som projektleder. 

Som projektleder skal du tale med et hav af forskellige mennesker med forskellige behov og interesser. Alt fra forskellige interne teams, kunder og andre interessenter. Derfor er effektiv kommunikation helt essentielt. Som projektleder skal du kunne opbygge forhold med alle disse parter, for at skabe bedre teamwork og løse konflikter.

Igen bør du bruge specifikke eksempler på, hvordan problemer opstod, og hvordan du brugte dine bløde færdigheder til kreativ problemløsning.

Sådan afslutter du din jobansøgning

Det er vigtigt, at du afslutter din jobansøgning med at efterlade et positivt indtryk. Fortæl gerne HR, at du er meget glad for at de tog sig tid til at læse din ansøgning, og at du naturligvis står klar til at en samtale, hvor de kan lære dig bedre at kende. 

Vær professionel, og husk at skrive dit fulde navn og kontaktoplysninger, så de kan kontakte dig enten pr. telefon eller mail.

Når du er færdig, anbefaler vi, at du læser jobannoncen igennem igen en sidste gang, før du så læser din jobansøgning. Tjek at din jobansøgning har svaret på alle deres krav, og at den virker relevant for den specifikke stilling/virksomhed. 

Læs den samtidig igennem for fejl, eller få hjælp af en person du stoler på. Hvis der er for mange fejl, eller hvis teksten i din jobansøgning er svær at læse, vil den ikke fremstå professionel, og du kan risikere, at den hurtigt bliver valgt fra.

Til slut vil vi gerne ønske dig held og lykke med din jobansøgning som projektleder! Vi håber, at artiklen her har hjulpet dig godt i gang med arbejdet. 

Mest populære indlæg:

Picture of Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.
Følg os på LinkedIn her:

Download bøger og se webinar: