Her er en liste med gratis skabeloner til projektledelse!

Jeg har tit når jeg har skrevet en guide til hvordan du arbejder med projektledelse lavet en guide til dig, for at gøre det endnu nemmere for dig at følge mine råd. Jeg vil i dette indlæg gerne dele mine gratis skabeloner til projektledelse med dig.

Du vil herunder derfor finde en liste med alle de skabeloner som jeg har lavet til dato. Det er også værd at tage et kig på dette indlæg med jævne mellemrum, da jeg nok skal sørge for at holde det opdateret løbende, i takt med at jeg får lavet flere skabeloner.

Skabelon til at lave kravspecifikationer

Dette er min mest efterspurgte skabelon, og det er der en god grund til. Næsten alle laver en kravspecifikation til deres projekt, og det mener jeg også selv er en rigtig god ide at gøre. Min holdning er at man spare en del timer i sidste ende, ved at bruge bare en enkelt time i starten af projektet.

Prøv at læse mit indlæg Sådan laver du en god kravspecifikation! eller følg min skabelon nedenfor.

Skabelon til at lave user stories

Den næste som er meget populær er min skabelon til at lave user stories, den er jo tit brugt sammen med at man laver en kravsspecifikation, så derfor er der også mange som finder denne brugbar.

Læs eventuelt mit indlæg En introduktion til Epics og User stories og prøv at bruge min skabelon nedenfor næste gang du skal lave user stories til dit projekt.

Skabelon til at lave RACI-analyser

Det er desværre for sjældent at jeg ser projektledere lave RACI-analyser, og endnu mere sjældent at jeg ser dem dele analysen/modellen med de andre i projektet. Det synes jeg virkelig er en skam, for det er en rigtig brugbar model at arbejde med. Læs eventuelt mere her: Brug RACI-modellen til delegering af roller/ansvar i dit projekt.

Skabelon til at lave interessentanalyser

En anden skabelon som er populær her på bloggen er denne PDF guide til hvordan man laver en interessentanalyse. Den er ret god at få printet ud, og følge på papir imens man er ved at lave analysen. Det er i hvert fald noget jeg gør hver gang jeg skal lave den. Læs eventuelt mere her: Interessentanalyse: En trin-for-trin guide.

Skabelon til at lave trepunktsestimeringer

Denne skabelon til trepunktsestimering er nok den jeg personligt bruger mest. Hver gang jeg har en større opgave bruger jeg denne skabelon til at estimere opgaven. På den måde kan jeg nemmere planlægge projektet og alle dens bevægelige dele. Læs eventuelt mere her: Lær hvordan du estimerer dine projekter.

Skabelon til at få styr på projekt budgettet

Denne skabelon bruger jeg tit selv til at holde styr på projektets budget, den er meget simpel, men kan alt det den skal. Så den er nem at overskue, og viser hurtigt hvis projektet er ved at skride, og om der er risiko for at projektet går over budget. Læs eventuelt mere her: Sådan får du dit projekt tilbage på sporet igen!

Skabelon til at lave idebeskrivelser

Denne skabelon bruger jeg tit i starten af projektet, til at sikre mig at jeg får beskrevet projektet korrekt fra starten. Den er med til at gøre projektet forståeligt for folk der er nye til projektet, og er med til at visualisere for alle hvorfor projektet startes. Læs eventuelt mere her: Sådan laver du en god idébeskrivelse.

Og det var det. Det er de skabeloner som jeg har lavet ind til videre. Men jeg skal nok sørge for at holde denne liste opdateret, sådan at du kan få den seneste opdaterede skabelon hver gang.

Jeg opdatere nok også skabelonerne løbende, hvis jeg kommer på nogle ændringer til dem som ville gøre hverdagen nemmere for dig også.

Ellers, den sidste “skabelon” som jeg ikke lige har nævnt her er er to første kapitler af bogen “Effektiv projektledelse” som du kan hente nedenfor her:

Effektiv projektledelse – Din trin-for-trin guide til at drive succesfulde projekter

Brug for hjælp til dine projekter?

Jeg har efterhånden drevet rigtig mange projekter, og jeg har i denne trin-for-trin guide samlet min viden og erfaringer om, hvad der skal til for at drive et succesfuldt projekt uden at være ved at gå ned med stress

Sammen med bogen kommer der en række skabeloner, herunder kravspecifikation, user stories, budgethåndtering, projekt estimering og andre relevante skabeloner

Måske du også er interesseret i disse indlæg:
Lav en interessentanalyse

Interessentanalyse: En trin-for-trin guide

Introduktion En interessentanalyse er, som ordet indikerer en analyse af projektets interessenter – dvs. enhver person, som har interesse i projektet. Det er vigtigt at lave en interessentanalyse i starten af projektet. Men det kan

Læs mere
Den succesfulde projektleder

Introduktion til projektledelse

I dette indlæg vil jeg gerne gennemgå de kriterier, som vil gøre dig til en succesfuld projektleder. Det er selvfølgelig svært at definere det perfekt, alle organisationer definerer succesen af en projektleder forskelligt, men disse

Læs mere
Effektiv projektledelse – Din trin-for-trin guide til at drive succesfulde projekter
Effektiv projektledelse – Din trin-for-trin guide til at drive succesfulde projekter

Få en gratis bog om effektiv projektledelse​

Få tilsendt en 193 siders ebog: “Effektiv projektledelse – Din trin-for-trin guide til at drive succesfulde projekter” bare ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.