Her er en liste med gratis skabeloner til projektledelse!

Jeg har tit når jeg har skrevet en guide til hvordan du arbejder med projektledelse lavet en guide til dig, for at gøre det endnu nemmere for dig at følge mine råd. Jeg vil i dette indlæg gerne dele mine gratis skabeloner til projektledelse med dig.

Du vil herunder derfor finde en liste med alle de skabeloner som jeg har lavet til dato. Det er også værd at tage et kig på dette indlæg med jævne mellemrum, da jeg nok skal sørge for at holde det opdateret løbende, i takt med at jeg får lavet flere skabeloner.

Gratis projektplan skabelon

Jeg har lavet et andet indlæg som samler alle mine gratis skabeloner til projektplaner og Gantt-kort. Det er skabeloner til et værktøj som hedder TeamGantt, som absolut er det bedste værktøj på markedet til at lave projektplaner og gantt-kort med. Se listen med skabeloner her.

Skabelon til at lave kravspecifikationer

Dette er min mest efterspurgte skabelon, og det er der en god grund til. Næsten alle laver en kravspecifikation til deres projekt, og det mener jeg også selv er en rigtig god ide at gøre. Min holdning er at man spare en del timer i sidste ende, ved at bruge bare en enkelt time i starten af projektet.

Prøv at læse mit indlæg Sådan laver du en god kravspecifikation! eller følg min skabelon nedenfor.

Skabelon til at lave user stories

Den næste som er meget populær er min skabelon til at lave user stories, den er jo tit brugt sammen med at man laver en kravsspecifikation, så derfor er der også mange som finder denne brugbar.

Læs eventuelt mit indlæg En introduktion til Epics og User stories og prøv at bruge min skabelon nedenfor næste gang du skal lave user stories til dit projekt.

Skabelon til at lave RACI-analyser

Det er desværre for sjældent at jeg ser projektledere lave RACI-analyser, og endnu mere sjældent at jeg ser dem dele analysen/modellen med de andre i projektet. Det synes jeg virkelig er en skam, for det er en rigtig brugbar model at arbejde med. Læs eventuelt mere her: Brug RACI-modellen til delegering af roller/ansvar i dit projekt.

Skabelon til at lave interessentanalyser

En anden skabelon som er populær her på bloggen er denne PDF guide til hvordan man laver en interessentanalyse. Den er ret god at få printet ud, og følge på papir imens man er ved at lave analysen. Det er i hvert fald noget jeg gør hver gang jeg skal lave den. Læs eventuelt mere her: Interessentanalyse: En trin-for-trin guide.

Skabelon til at lave trepunktsestimeringer

Denne skabelon til trepunktsestimering er nok den jeg personligt bruger mest. Hver gang jeg har en større opgave bruger jeg denne skabelon til at estimere opgaven. På den måde kan jeg nemmere planlægge projektet og alle dens bevægelige dele. Læs eventuelt mere her: Lær hvordan du estimerer dine projekter.

Skabelon til at få styr på projekt budgettet

Denne skabelon bruger jeg tit selv til at holde styr på projektets budget, den er meget simpel, men kan alt det den skal. Så den er nem at overskue, og viser hurtigt hvis projektet er ved at skride, og om der er risiko for at projektet går over budget. Læs eventuelt mere her: Sådan får du dit projekt tilbage på sporet igen!

Skabelon til at lave idebeskrivelser

Denne skabelon bruger jeg tit i starten af projektet, til at sikre mig at jeg får beskrevet projektet korrekt fra starten. Den er med til at gøre projektet forståeligt for folk der er nye til projektet, og er med til at visualisere for alle hvorfor projektet startes. Læs eventuelt mere her: Sådan laver du en god idébeskrivelse.

Få tilsendt et scorecard ark til at vælge leverandøren ud fra

Det er kritisk at man får valgt den rigtige leverandør til sit projekt, ellers kan det hurtigt gå galt. Men det er uhyggelig svært at vide hvem der er den rette. Dertil bruger jeg tit et scorecard til at give mig en ide om netop det. Du kan hente den nedenfor. Læs eventuelt mere her: Valg af leverandør: Sådan vælger du den rette!

Og det var det. Det er de skabeloner som jeg har lavet ind til videre. Men jeg skal nok sørge for at holde denne liste opdateret, sådan at du kan få den seneste opdaterede skabelon hver gang.

Jeg opdatere nok også skabelonerne løbende, hvis jeg kommer på nogle ændringer til dem som ville gøre hverdagen nemmere for dig også.

Mest populære indlæg:

Picture of Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.
Følg os på LinkedIn her:

Download bøger og se webinar: