Hvad er PMI? – Project Management Institute

Project Management Institute (PMI) er en global non-profit organisation for projektledere, der er en organisation for professionelle medlemmer. PMI hjælper mere end tre millioner medlemmer og praktikere i mere end 185 lande. Dens vision er at fremme projektledelsesprofessionen globalt gennem standarder i verdensklasse, legitimationsbeviser, ressourcer, værktøjer, akademisk forskning, publikationer, faglige udviklingskurser og netværksmuligheder.

PMI’s mission er “at hjælpe enkeltpersoner og organisationer med at praktisere og forbedre deres projektledelsesfærdigheder og viden for at opnå bedre forretningsresultater

PMI blev grundlagt i 1969 som en non-profit organisation, der er dedikeret til at fremme det nyeste inden for projektledelse. I 2019 fejrede PMI sit 50-års jubilæum. I dag, er PMI verdens største medlemssammenslutning inden for projektledelse med mere end 700.000 medlemmer og indehavere af certificeringsbeviser i over 185 lande.

PMI tilbyder en omfattende pakke af ressourcer til støtte for medlemmernes og praktikernes succes, herunder den globalt anerkendte PMP®-certificering (Project Management Professional), som viser, at en person har erfaring, uddannelse og kompetence til at lede og lede projekter. PMI tilbyder også Certified Associate in Project Management (CAPM®) til personer, der ønsker at demonstrere deres engagement i projektledelse, men som måske endnu ikke har den erfaring, der kræves for at opnå PMP-certificeringen. Desuden tilbyder PMI en række online-værktøjer, skabeloner og vejledninger, der hjælper projektledere med at planlægge, gennemføre og levere vellykkede projekter.

PMI støtter også udviklingen af projektledelsesstandarder, såsom PMBOK® Guide – sjette udgave, som giver et fælles sprog og rammer for praktikere over hele verden. Desuden udgiver PMI en række forskningsrapporter om forskellige aspekter af projektledelse, som er tilgængelige for medlemmer og offentligheden.

Opbygningen af PMI

PMI består af 9 vidensområder:

 1. Ledelse af projektintegration
 2. Forvaltning af projektets omfang
 3. Projekttidsstyring
 4. Styring af projektomkostninger
 5. Projektkvalitetsstyring
 6. Projektstyring af menneskelige ressourcer
 7. Projektstyring af kommunikation
 8. Risikostyring af projekter
 9. Ledelse af projektindkøb

Disse 9 vidensområder er grundlaget for ethvert projekt. Ved at forstå og anvende disse begreber kan projektledere øge chancerne for succes for deres projekter.

Udførelsen af projektet opdeles derefter i 42 mindre processer, der alle kan samles under 5 overordnet grupper, hvilket er:

 1. Initiering
 2. Planlægning
 3. Udførelse
 4. Overvågning og styring
 5. Afslutning

Hvad er fordelene ved at bruge PMI?

Der er mange fordele ved at bruge Project Management Institute’s (PMI) rammer og standarder, når man styrer projekter.

Nogle af fordelene ved at bruge PMI er bl.a:

 1. Øgede chancer for succes for projektet: Ved at forstå og anvende begreberne i PMBOK-guiden kan projektledere øge chancerne for succes for deres projekter.
 2. Forbedret kommunikation: Brugen af et fælles sprog og en fælles ramme for projektledelse kan forbedre kommunikationen mellem projektgruppemedlemmer og interessenter.
 3. Bedre beslutningstagning: Anvendelsen af projektstyringsværktøjer og -teknikker kan hjælpe projektledere med at træffe bedre beslutninger om deres projekter
 4. Bedre kundetilfredshed: Anvendelse af PMI-rammen kan bidrage til at sikre, at projekterne leveres til tiden, inden for budgettet og i overensstemmelse med de krævede kvalitetsstandarder, hvilket kan føre til øget kundetilfredshed.
 5. Øget effektivitet og produktivitet: Ved at anvende projektstyringskoncepterne kan projektledere forbedre effektiviteten og produktiviteten af deres projekter.
 6. Bedre risikostyring: Anvendelse af risikostyringsteknikker kan hjælpe projektledere med at identificere, vurdere og styre risici i forbindelse med deres projekter
 7. Bedre styring af interessenter: Ved at anvende PMI-rammen kan projektledere hjælpe projektledere med effektivt at styre interessenternes forventninger og sikre, at de holdes orienteret om projektets fremskridt.
 8. Større troværdighed: Ved at blive certificeret af PMI kan projektledere vise deres engagement i faglig udvikling og deres engagement i projektledelsespraksis.
 9. Adgang til værdifulde ressourcer: Som en medlem af PMI har projektledere adgang til en række online værktøjer, skabeloner og ressourcer, der kan hjælpe dem med at planlægge, gennemføre og levere vellykkede projekter.

PMI tilbyder også en række online værktøjer, skabeloner og vejledninger, der hjælper projektledere med at planlægge, gennemføre og levere vellykkede projekter. PMI støtter også udviklingen af projektledelsesstandarder, såsom PMBOK® Guide – Sixth Edition, som giver et fælles sprog og rammer for praktikere verden over. Desuden udgiver PMI en række forskningsrapporter om forskellige aspekter af projektledelse, som er tilgængelige for medlemmer og offentligheden.

PMI-rammen er et værdifuldt værktøj for projektledere, da den giver et fælles sprog og rammer, som kan bruges til at øge chancerne for succes for projekter. Desuden kan brugen af PMI-værktøjer og -ressourcer hjælpe projektledere med at forbedre deres effektivitet og produktivitet og bedre styre de risici, der er forbundet med deres projekter.

Mest populære indlæg:

Picture of Mark Guldbrandsen
Mark Guldbrandsen
Certificeret projektleder med speciale i digitale projekter. Jeg deler her på bloggen mine erfaringer med projektledelse.
Følg os på LinkedIn her:

Download bøger og se webinar: